Hirdetés

A Bermuda-háromszög rejtélye, ahol megmagyarázatlan körülmények között, több száz repülőgép és hajó tűnt el, végre megoldódott, legalábbis a “Science Channel” elmondása szerint.

A Colorado Egyetem tudósai elemezték a műholdas adatokat és felfigyeltek egy olyan területre, amit hatszög alakban zárnak be a felhők. A meteorológusok elmélete szerint ezek a felhők jelentik a legnagyobb veszélyt.

Úgy vélik ezek lehetnek a rejtélyes eltűnések hátterében, ugyanis 272 km/órás széllökés van jelen és a hurrikán erejű szél, több, mint 14 méter magas hullámokat generál.

Egyetlen hajó sem képes túlélni egy ilyen vihart és egyetlen repülőgép sem képes ellenállni ilyen szélnek.

A felhők általában nem alkotnak egyenes éleket. A műholdképek alapján azonban a Bermuda-háromszög kivétel ez alól a szabály alól. Az elmélet bejelentése sok további kutatást indított el. A világ minden tájáról érkeznek tudósok és megpróbálják kitalálni, hogy mi az oka ennek az anomáliának.

A Bermuda-háromszög az Atlanti-óceánon található, Miami, Florida, Puerto Rico és Bermuda között. Ez a régió híres a titokzatos jelenségei miatt. A jelentések 1945-re nyúlnak vissza, amikor öt amerikai torpedó hajó és egy repülőgép nyom nélkül eltűnt. Azóta 75 repülőgép és több száz hajó veszett el. A legutóbbi tragédia 2015-ben történt, amikor az ” El Faro ” nevű teherhajó eltűnt a régióban.