Hirdetés

Halva született a gyermeke annak, az ohiói háromgyermekes anyukának, aki augusztusban került a címlapokra, miután egy sokkoló kismama fotózáson 20 000 méhvel a hasán pózolt.

“Tegnap este le kellett mondanunk drága gyermekünkről, és örökre búcsút kellett vennünk fizikai testétől” – írta hétfőn a 33 éves Emily Mueller egy szívszorító Facebook-bejegyzésben, hozzátéve, hogy férjével, Ryan Muellerrel, Emersyn Jacobnak nevezték el elhunyt fiukat.

“A mi kisbabánk meghalt. A mi kisbabánk soha nem fog hazajönni velünk” – folytatta az asszony. “Ez a csodálatos szivárványbaba, akivel megáldottak minket, most viharrá vált az életünkben.

“Megtudni, hogy a kisbabád meghalt, felfoghatatlan. Megtudni, hogy be kell indítani a szülést, és meg kell szülnöd az elhunyt gyermekedet, messze túlmutat mindenen. A szívem sajog minden nőért, akinek valaha át kellett ezt élnie.”

Emily, akinek már három gyermeke született – a 10 éves Cadyn, a 3 éves Madelynn és az 1 éves Westyn – elmondta, hogy csütörtökön egy közelgő eseményre készült, ezért ekkor még nem vette észre, hogy a babája nem mozog.

“Estére kezdtem rájönni, hogy nem sokat mozgott a baba, és olyan fájásaim voltak, amelyeket másnak éreztem, mint bármelyiket, amit eddig tapasztaltam” – írta. “Csak azt mondtam magamnak, hogy alszik, de ahogy telt az idő, egyre nyugtalanabbul éreztem magam emiatt”.

Ő és a férje úgy döntöttek, hogy elmennek a kórházba, hogy megnézzék, van-e szívverés, és szomorúan tudták meg, hogy a fiuk meghalt, alig néhány nappal a szülés kiírt időpontja előtt.

“Tényleg azt hittem, hogy hazaküldenek majd minket egy mosollyal, hogy csak várjuk meg édes Emersynk érkezését, aki 6 nap múlva esedékes” – írta.

“Nem tudom és nem is akarom megmagyarázni ezt az érzést senkinek. A férjed felé fordulni és látni, ahogy belülről meghal. Látni, ahogy teljesen összetörik. Látni, ahogy a gyermekeid a szemed láttára érzik és szenvedik a fájdalmadat. A fájdalom elviselhetetlen”.

Emily, aki méhész és a Mueller Honey Bee and Rescue tulajdonosa, először azért kezdett el méhészkedni, hogy megbirkózzon a fájdalommal, miután több vetélést is elszenvedett.

“A méhek az új élet kezdetét jelképezik, és a második vetélésem után szükségem volt egy új felszabadulásra” – mondta a PEOPLE-nak szeptemberben. “Kapcsolatba kerültem a méhekkel, és ez segített elterelni a gondolataimat a többi nehézségről, ami akkoriban körülvett, néhányan jógáznak… én méhekkel foglalkozom.”.

A nyár folyamán egyedi kismamafotó-ötletét a fotózás előtt megfuttatta a szülésznőjével és a természetgyógyászával.

“Soha nem reagáltam rosszul a csípésekre, ezért jól éreztem magam, amikor ezzel foglalkoztam” – mondta. “Mindenki, akit megkérdeztem, azt mondta, hogy nincs olyan kutatás, amely kimutatta volna, hogy negatívan hathat a méhcsípés a magzatra.”

Müllerék teljesen el voltak ragadtatva a fényképektől.

“Egy spirituális utazás volt” – mondta Emily, hozzátéve, hogy a fotózás során négyszer csípték meg. “Ez pontosan az, amit akartam, és egyszerűen olyan tökéletesen ábrázolják a családunkat.”

Mueller azt mondja, úgy véli, hogy a gyermeke egy véralvadási probléma miatt halhatott meg, amely már más családtagoknál is vetélést okozott.

“Nagyon erős az érzésem, hogy ez véralvadási probléma volt, mivel ezek a problémák már jó ideje érintik a közvetlen családunkat” – írta.

Ő és férje úgy döntöttek, hogy elküldik a méhlepényt vizsgálatra, de felkészültek arra a lehetőségre, hogy valószínűleg soha nem fogják megtudni a baba halálának okát.

Alig néhány nappal a tragédia után a pár azt mondja, hálásak a körülöttük lévő támogató közösségért.

“Le sem tagadhatnánk, hogy nagyon sokan szerették őt, és ezt továbbra is látjuk a szeretet és támogatás áradatán, amit mindannyian nyújtotok” – írta a nő. “Csak a tudat, hogy az emberek gondolnak ránk és velünk együtt éreznek, sokat enyhít a fájdalmunkon.”