Hirdetés

Vannak emberek, akik annak ellenére sem tudnak elszakadni az internet világától, hogy párkapcsolatban élnek. Ilyenkor rengeteg szerelmes idézetet, hangulatbejegyzést és képet tesznek fel az emberek, hogy bizony pozitív visszacsatolást kapjanak ismerőseiktől. Kutató szerint bizonyos emberek ezt azért csinálják mert bizonytalannak érzik magukat és a kapcsolatukat egyaránt, sőt önértékelési zavarokkal küzdenek. Ha egy nap körülbelül 7-8 posztot, képet osztasz meg a párkapcsolatoddal kapcsolatban, akkor komoly gondok lehetnek a ti házatok táján is.

Teljesen normális, ha az emberek bizonyos időközönként megosztják közös képeiket az interneten. Korábbi tanulmányok szerint azon emberek, akik párjukkal közös képet állítanak be profilképnek elégedettebbek a kapcsolatukkal, mint azok, akik csak egyedül vannak rajta.

Egy másik tudóscsoport viszont olyan eredményre jutott miszerint, akik minden követ megmozgatnak, hogy a Facebookon lévő emberek tudtára adják, kapcsolatban élnek bizonytalanok a partnerük érzéseit illetően.

Az elmélet alátámasztása érdekében 108 önkéntes párt figyeltek meg. A tanulmány két teljes hétig zajlott és mindeközben az emberek a randikkal/viszonnyal kapcsolatos érzelmeiket, érzéseiket megosztották a Facebookon. Miután véget ért a teszt a tudósok azt az eredményt kapták, hogy azon személyek akik az adott napon bizonytalanabbnak érezték magukat több párkapcsolatra vonatkozó információt osztottak meg.

Miután Nikki Goldstein, kapcsolati szakértő elolvasta a tanulmányt, egyetértett a benne foglaltakkal. Tapasztalatai és véleménye szerint azok az illetők, akik a közösségi platformokon népszerűsítik a párkapcsolatukat gyakran bizonytalansággal küzdenek. Ezeken a felületeken pozitív visszacsatolást várnak a párkapcsolatukkal, párjukkal kapcsolatban, ezt pedig like-ok és kommentek formájában kapja meg.

Viszont nemcsak a bizonytalanság az egyetlen probléma, hanem az alacsony önértékelés is – derítette ki a Bruneli Egyetem kutatócsoportja. Eredményeik szerint akik folyamatosan ismerőseik romantikus életét, képeit és bejegyzéseit követik alacsony önértékeléssel rendelkeznek.

A tudósok szerint ezzel szeretnék növelni az önértékelésüket, megcáfolni mások véleményét miszerint rossz a kapcsolatuk illetve megmutatni, hogy márpedig nekik szuper jó a szerelmi életük.

Mindent egybevetve akár sokat posztolsz a kapcsolatodról, akár keveset a lényeg az, hogy te jól érezd magad abban a kapcsolatban, amiben vagy. Ha nem érzed jól magad, posztolhatsz bármit nem fog rajta változtatni. Ami nem működik azt el kell engedni!

Te egyetértesz a fent leírtakkal?