Hirdetés

Egy francia nő az elmúlt három évét azzal töltötte , hogy azért harcolt, hogy bebizonyítsa, nem halt meg.

Jeanne Pouchaint, a Lyon melletti Saint-Joseph-ből hivatalosan 2017-ben nyilvánították halottnak, az 58 éves nő azóta is a hivatalos “feltámasztásáért” küzd.

Pouchain egy interjúben elmondta, hogy „halála” egy hosszú ideig tartó jogi vita eredménye, amely a takarítócége egy volt alkalmazottjával volt kapcsolatos, és amelynek csúcspontjaként a lyoni fellebbviteli bíróság 2017 novemberében halottá nyilvánította a nőt.

A pert melyet egykori alkalmazottja indított ellene azzal zárták , hogy az asszony férje és fia hivatalos levélben kapta meg a tájékoztatást a nő haláhírével és kötelezték a hozzátartozóit a nő adósságainak rendezésére.

A helyi médiának ezt mondta:

„Elmentem egy ügyvédhez, aki azt mondta, hogy ez a félreértés gyorsan megoldódik, ha az orvosom igazolja, hogy még mindig élek. De mivel [jogi] döntés született, ez nem volt elég. “

2004 -ben Pouchain asszonyt a volt alkalmazott egy ipari bíróság elé citálta, miután elbocsátották, amikor takarítócége elvesztett egy jelentős szerződést.

A volt munkavállaló javára mintegy 14 000 euró (5 millió forint) kártérítést ítélt meg a bíróság.

De az ítéletet soha nem hajtották végre, ugyanis az ügy Pouchain asszony cége, és nem személye ellen szólt.

Ezért a következő évben az alkalmazott azt nyilatkozta az ipari törvényszék előtt, hogy volt főnökéhez írt levelei megválaszolatlanok maradtak ,ezért bizonyos , hogy a nő meghalt.

Ennek eredményeként Pouchain asszonyt törölték a hivatalos nyilvántartásokból, személyazonosító igazolványát érvénytelenítették, ahogy a vezetői engedélyét is, bankszámláját befagyasztották, egészségbiztosítását megszüntették és egyéb létezésének igazolásához szükséges hivatalos dokumentációt kitöröltek.

Pouchain asszony azzal vádolja a volt alkalmazottat, hogy azért találta ki a halálát, hogy megpróbáljon kártérítést nyerni örököseitől.

Az alkalmazott ügyvédje azonban azzal érvelt, hogy maga Mrs. Pouchain játszotta el a halottat azért , hogy ne kelljen kártérítést fizenie.

Pouchain asszony tagadja a vádakat.

„Jeanne volt a nevem, még mindig Jeanne, azután is , hogy 2017-ben halottnak nyilvánítottak” – mondta.

A szerencsétlen félreértés folytán a nő képtelen munkát vállalni, vagy szimplán elhagyni az otthonát, ugyanis nem rendelkezik érvényes személyi igazolvánnyal vagy társadalombiztosítási számmal.

Ráadásként családja ingóságainak egy részét a bírósági végrehajtók lefoglalták, a megtakarításuk pedig azért lett oda, hogy megpróbálják kiharcolni a téves végzés visszavonását.

„Nincsenek személyazonosító okmányaim, nincs egészségbiztosításom, nem tudom bizonyítani a bankoknak, hogy élek… Semmi vagyok.” –

„Az életem most egy semmi. Haszontalannak érzem magam, és ez nagyon megterhelő” – jelentette ki az asszony.

„Itt az ideje, hogy valaki azt mondja:„ állj ”. Ha én nem harcolok magamért, senki más sem fog harcolni értem. A férjem nagymamája 102 éves… sok mindent átélt, beleértve a háborút is, de azt mondja, még soha nem szenvedett annyit, mint én. ”

Most talán felcsillant egy kis remény, hogy az évek óta húzódó kalvária véget érthet és az asszony visszakaphassa hivatalosan is az életét, de ehhez még jó néhány hónapot kell várnia.

Jeanne Pouchainnek számos terve van a jövőre nézve , és újra bizakodóan néz előre.

Azt mondja a nehézségek leküzdése után az egészsége lesz majd az elsődleges.

„Pontosan tudom, mit fogok csinálni: kivizsgáltatom magam, mert tudom, hogy valami nincs rendben velem” – fogalmazott a nő, akinek egyelőre nem volt lehetősége orvoshoz menni, hivatalos dokumentumok és biztosítás hiányában.

Mostanra már csak mindössze hat foga maradt, de egyéb egészségügyi problémákkal is meg kell küzdenia a mindennapokban.

„Jó lenne újra beleharapni egy almába. Szeretnék újra egészséges fogsort. Nagyon boldoggá tenne” – mondta a nő, aki már alig várja, hogy újra normális életet élhessen.