Hirdetés

Gondolkodtál már azon, hogy valójában mit jelentenek az álmaid?

Bár sokszor meglehetősen egyértelműnek tűnhetnek, gyakran valami egészen más rejtett jelentést hordoznak magukban.

Egy szakértő elárulja mit is jelentenek az egyes álmok.

Az álomelemző Jane Teresa Anderson Álomkönyv című könyvében elmagyarázza a leggyakoribb visszatérő álmok mögött rejlő valódi jelentéseket – például , hogy meglepő módon miért is számít jó dolognak egy álom a haláláról.

A szakértő elárulta, hogy “rengeteg ember álmodik a halálról, arról , hogy csapdába esett valahol vagy , hogy éppen nem találja a mellékhelyiségeket amikor éppen szüksége lenne rá “, ezek ” az apró részletek segítséggel szolgálnak ahhoz, hogy jobban megértsük a világot, amelyben mindannyian élünk”.

A Nine Honey-nak elmondta: “Valahányszor egy visszatérő álmot látunk, megpróbálunk egy olyan élményt feldolgozni, amelynél valamiért elakadtunk , nem tudtunk megoldani vagy kezelni.”

“Amikor ugyanazt az ismétlődő álmot látjuk, fontos visszatekinteni az elmúlt napokra, mert biztosan volt egy olyan helyzet, amely arra késztette, hogy visszatérjen hozzá, hogy segítségével megoldást találjunk rá.”

Jane a következőkben elmagyarázza, mit is jelentenek egyes gyakorta visszatérő álmok …

#Álmok a halálról


A halálról való álom általában azt jelzi, hogy “éppen egy olyan életszakaszon megyünk át az életünkben, ami várhatóan hamarosan véget ér ” – magyarázza a szakértő.

Azt mondja: “Lehet, hogy az álmunkban valami halált jelent, de ébrenléti életünkben sokkal inkább az új lehetőségek szimbólumának kell tekinteni.”

#Álmok a repülésről


Ezek az álmok gyakoribbak a gyermekeknél, és azt jelzik, hogy “öregszenek, nagyobbak lesznek”.

De a felnőttek számára “az álom jelentése viszonylagossá válik az általa kiváltott mozgással” hogy felfelé vagy talán lefelé irányuló – mondja.

Jelentheti, azt hogy az illető éppen “csodálatosan érzi magát” egy adott helyzetben de azt is , hogy úgy érzi “csapdába esett ” – általánosságban véve a repülés az álomban azt jelentheti, hogy szeretnénk valamit megúszni, amivel nem akarunk szembenézni.

#Álmok a megcsalástól

Szerencsére ezeket nem kell és nem is szabad szó szerint értelmezni. Valójában ez az álom nem a partnerünk hűségét vagy éppen hűtlenségét hivatott tükrözi, hanem a saját önmagunkhoz való elhivatottságunkat.

A szakértő könyvében kifejteti:

“Ez akár olyan egyszerű is lehet, mint például úgy döntünk , hogy a jövőben szeretnénk kiitatni a cukros ételeket az életünkből , aztán végül mégis megeszünk egy egész tábla csokit, és úgy érezzük , hogy magunkat is cserben hagytuk.”

#Álmok kihulló fogakkal

Bár ennek valójában meglehetősen kicsi az esélye, egy valami közös az álmokban sokféle formában jelentkezhetnek.

Ez az álom azt mutatja ha az álmodó “önbizalomhiánnyal küzd a saját megjelenését illetően”, valamint annak tükröződését, hogy “hogyan érzi magát a kommunikációval kapcsolatban, ahogy önmagát prezentálja”.

#Álmok arról , hogy elkésünk valahonnan


Érdekes módon azok az emberek látják leggyakrabban ezeket az álmokat , akik szinte soha nem késnek el sehonnan. Ezeket az álmok arra az elnyomott vágyra reflektálnak , hogy az álmodónak nem kell mindig tökéletesnek lennie.

Jane elmondta, hogy ezek az emberek “a saját félelmeikkel küzdenek”, vagy éppen “valamit sokkal nehezebbé teszünk magunk számára , mint kellene”.

#Nem létező álmok


Leegyszerűsítve: nincs ilyen, Jane azt állítja : “mindenki álmodik”.

Nem számít, mennyi ideig szundítunk egy-egy éjszaka, az álmok akkor is léteznek – csak nem biztos, hogy emlékszünk rájuk.