Hirdetés

Tudtátok, hogy Németországban, a 16. században díszítettek fel először karácsonyfát? Azóta ez lett a karácsony ünnepének alapvető szimbóluma. Alapvetően egy keresztény ünnep, amelyben Jézus Krisztus születésére emlékeznek meg a hívek, de annyira elterjedt az egész világban, hogy szinte mindenhol megünneplik valamilyen formában. Magyarországon az első karácsonyfát Brunszvik Teréz grófnő állította a birtokán 1824-ben. Továbbá az is érdekes, hogy egy 1554-ből származó történelmi jegyzet alapján nálunk, Magyarországon a földesúrnak karácsonyi adóként beszállított tüzelőt is karácsonyfának hívták.

Azóta rengeteg idő telt el és ez a hagyomány csak erősödött. A közösségi oldalakat elárasztják a karácsonyfás képek. Szinte már egy versenybe megy át az egész a felregisztrált tagok között. Kinek van szebb karácsonyfája?! 10 évvel ezelőtt lehetetlen volt győztest hirdetni, hiszen ahhoz el kellett volna látogatnunk az ismerőseinkhez. Most egy fotó feltöltésével versenyben lehet bárki.

A díszítésnek megvan a maga kultusza. Ahogyan az öltözködésünk is egyéni, úgy a karácsonyfánk díszítése is tükrözheti azt, ami éppen bennünk van. Noha próbálunk haladni a korral és az adott év stílusát belevinni a díszítésbe, vannak olyan jegyek, melyek minket tükröznek. A saját stílusunkat, gondolatainkat. Elég sokat elárulhat rólunk az is, ahogy a fát díszítjük.

Nézzünk erre pár példát.

1: Rengeteg apró dísz és girland.

Nagyon mély érzelmeid vannak, melyek rendkívül fontosak a számodra. Nem különösen érdekelnek téged a “mások dolgai”. Elvagy a saját világodban. Nem ítélkezel, nem minősítesz. Igyekszel a legtöbbet adni magadból azok számára, akik közel állnak hozzád. Vidám vagy és optimista. Nem szeretsz sokáig egy problémán agonizálni. Az emberek szeretik a társaságodat és jó embernek tartanak. Könnyen barátkozol.

2: Csak az ágak végére akasztasz díszeket

Nem szeretsz túlzásokba esni. Nyílt ember vagy és radikális. Ha van véleményed, azt biztosan kimondod. Nem kertelsz. Persze, próbálsz úgy véleményt alkotni, hogy azzal ne bánts meg semmit. Vitázni senki sem szeret veled, mert te biztosan megmondod a magadét. Az a szerencséd, hogy értelmes ember vagy és ezt tudják mások is. Irigylik az őszinteségedet, mert ettől sokkal bátrabbnak tűnsz. Lehet rád számítani.

3: Letisztult dizájn

Nem szereted túlspilázni a dolgokat. Azért jó az egyszerűség, mert kevesebb buktató van benne. Ez átjárja az egész életedet. Senki sem szeret hibázni vagy csalódni, de benned ez a félelem százszor erősebb. Ugyanakkor szereted, ha mások őszinték veled és nem kertelnek. Utálod a kamuzást és a színlelést.

4: Arany és ezüst

A türelmes emberek jellemzője az arany és az ezüst. Nem sieted el a dolgokat. Alaposan megfontolsz mindent és csak akkor döntesz, ha már minden lehetőséget megvizsgáltál. Testi-lelki béke és harmónia elérése a célod. Ez néha gátat vet az életedben, ugyanis a világ nem ilyen egyszerű. Nem lehet mindig minden békés. Néha egy picit fekete és koszos. De ettől izgalmas az élet nem? Ne légy túl unalmas!

5: Karácsonyi színek

Piros és zöld. Fontos számodra a boldog és meghitt légkör. Néha egy kicsit túlaggódod a dolgot. Szeretsz mindenről tudni és mindent kontrollálni. Mindezt persze kedvességből teszed. Szeretnél mindenkinek a kedvében járni. Az biztos, hogy Rád lehet számítani! Bárkinek, bármi nyűgje van, akkor Te ott leszel és segítesz. Nagyon kedves tőled. Néha másokat is hagyhatsz érvényesülni. Nem kell mindent Neked megoldani. 🙂

6: Extrém színek

Te egy tipikus “más” vagy. Nem szereted a megszokott dolgokat. Szereted, ha egy kicsit felpaprikázhatod a környezetedet. Jó érzés számodra, ha kilóghatsz a sorból. Néha furcsán néznek Rád, de annyira nyitott személyiség vagy, hogy nem lehet nem kedvelni. Az biztos, hogy nem vagy unalmas típus. A barátaid szeretik ha nálad van a karácsonyi bandázás, mert az biztos, hogy emlékezetes lesz.

7: Világít minden “IS”.

Az izzók színe sem mindegy. Ha a klasszikus sárgán világító fényeket kedveled, akkor szereted a hagyományokat. Számodra a karácsony egy visszaemlékezés a gyermekkora, amikor még minden felhőtlen volt. Ezt az érzést keresed mélyen belül. Ez az ünnep a szereteté és ezt Te komolyan is gondolod.

A színes égők azt jelzik, hogy nyitott vagy az újdonságokra. Szinte sugárzol és ezzel mindenkit leveszel a lábáról. Szeretik a társaságodat. A jót keresed a dolgokban és próbálsz csak arra koncentrálni. Sokkal több ilyen emberre lenne szükség a világban. Jobb hely lenne.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!