Számtalan cikket írtunk már azzal kapcsolatban, hogy egyes apróságok milyen személyiségbeli jellemvonásokat árulnak el az adott illetőről. Ha csak egy picit odafigyelünk egy másik ember gesztusaira, akkor is rengeteg dolgot megtudhatunk. Egyes testtartások sok olyan dolgok elárulhatnak az adott emberről, melyek segítségével jobban megérthetjük őt. Ilyen lehet egy ökölbe szorított kéz is.

Amikor ökölbe szorítjuk a kezünket, lehet, hogy épp elönt minket a méreg, vagy a kedvenc csapatunknak szurkolunk és izgulunk. Ez egy olyan mozdulat, melynek soha, semmilyen jelentőséget nem tulajdonítunk. Mivel a módja nem tudatos, ezért árulkodó lehet. Szorítsd ökölbe a kezed és nézd meg, hogy miként tartod. Figyeld meg az alábbi rajzon, hogy melyikre hasonlít és nézd meg a hozzá tartozó magyarázatot. Ilyen egy igazi személyiségteszt! 🙂

Ha az első rajz alapján szorítod ökölbe a kezed:

Kedves vagy és szeretetre méltó! Ez nem kérdés. Igazán érzékeny, könyörületes és tapintatos típus lehetsz. Egy ma született bárány. Fontosak számodra mások érzései, melyeket próbálsz megérteni és átérezni. Te is bátran kiöntöd a szíved a körülötted lévőknek. Egy kreatív személyiség vagy és magad szervezed az életed. Bizonyos szemszögből nézve azért zárkózott vagy. Nem mozgatnak a zajos társaságok. Egyszerűen nem érzed jól magad. Néha türelmetlen és idegeskedő vagy. Ez leginkább akkor jellemző rád, amikor valaki sürgetni próbál. Vigyázz, mert a kedvességedet könnyen kihasználhatják. Az emberek tetemes része koránt sem annyira önzetlen, mint azt gondolnád!

Ha a kettes ábra szerint szorítod ökölbe a kezed:

Rendkívül erős kisugárzással bírsz, mely mellé tehetség is társul. Mások érzelmes, emocionális embernek tartanak. Nem szoktad kerülgetni a témát. Ha valamit meg kell beszélni, akkor nem kertelsz. Ezzel néha megbántasz másokat. Nagyon törtető vagy. Ez ösztönösen fakad belőled. Tudod, mik a céljaid és harcolsz értük. Az esetek többségében el is éred, amit szeretnél. Bizonyos vágyaidat mélyen magadba rejted, melyekről nem szívesen beszélsz másoknak. Nem kell minden lapod kiteríteni. Így marad benned valami rejtélyes, izgalmas, melyet mások vonzónak találhatnak. Alapvetően önállóan szeretsz dolgozni. Tudod jól, hogy ha egy munkát jól kell elvégezni, akkor az a legjobb, ha magad csinálod. Gyakran elvonulsz és csak magadban vagy. Ezt sokan nem értik. Mi viszont pontosan tudjuk, hogy te nagyon jól elvagy a magad világában is.

Ha a hármas ábra szerint szorítod ökölbe a kezed:

A hüvelykujjadat eltakarod a többivel. Ez azt jelenti, hogy egy zárkózott típus vagy. Nem szoktad megosztani a gondolataidat. Jó helyen vannak azok a fejedben. Ezzel szemben figyelmesen hallgatsz, nem beszélsz sokat. Jól érzed magad a saját társaságodban. Így tudod, hogy nem kell belefolynod semmilyen érzelmi drámába, vagy munkahelyi konfliktusba. Ezeket ugyanis utálod. Azokat az embereket kedveled, akik nem csacsognak a semmibe, hanem értelmes gondolatokat tudtok megosztani egymással. Nagyobb szükséged van a nyugalomra és a csendre, mint másoknak. Ez persze nem jelenti azt, hogy magadnak való lennél. Szereted a barátaidat és a családod. Fontos számodra az őszinteség és a becsületesség.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!