Hirdetés

Vannak dolgok az életben, melyek rengeteg információt el tudnak rólunk árulni. Ilyen például az írásunk, a kézfogásunk, a hanglejtésünk, lábaink tartása és még sorolhatnánk. Bizony az alvás is egy olyan dolog, ami sokkal több adatot szivárogtat ki, mint szeretnénk. Mivel minden ember máshogy alszik, így nem olyan nehéz kideríteni, hogy mely póz, milyen személyiségre utal. Van, aki katonásan alszik, más pedig úgy, mintha szabadesésben lenne. Annak érdekében, hogy kiderítsd rólad mit árul el, keresd ki te milyen pózban szoktad álomra hajtani a fejed és milyenben ébredsz fel. Lássuk milyen eredmény jön ki.

1, Magzatpóz

Talán ez az egyik legnépszerűbb és legtöbbet használt póz mind közül, aminek az lehet az oka, hogy így voltunk édesanyánk méhében közel 38-40 hétig. Ez a póz arról árulkodik, hogy az illető belül nagyon érzékeny és sebezhető, míg kívül erős és kemény. Ha belegondolunk a legtöbben pontosan ilyenek.

2, Oldalfekvés kezekkel magad előtt

Nos ez egy olyan póz, amit csak nagyon kevés ember használ. Az oldalfekvés és előre nyújtott karok arról árulkodnak, hogy az adott illető extrovertált személyiséggel rendelkezi és nyitott az új emberek, kalandok megismerésére. Ennek ellenére gyanakvó természetűek, akik nem bíznak meg minden jötmentben. Negatívumaik köz tartozik, hogy nagyon cinikusak, amit nem minden ember ért és tud elfogadni. Szeretnek lustálkodni, ám akkor nagyon aktívak, mikor terveiket kell megvalósítani. Ha te is így alszol, akkor tudd ez rád is vonatkozik.

3, Oldalfekvés karok a testen pihenve

Talán ez a legmerevebb alvópóz mind közül. Mégis ki tud nyújtott lábbal, egyenes háttal, teste élén, magán pihentetett karokkal aludni? Nos, erre egy válaszunk van, a társaságkedvelő emberek. Ha hiszed ha nem, az ilyen pózban alvó személyek nagyon is szeretnek társaságban lenni, ha nem a társaság középpontjában tündökölni. Rendkívül kedvesek és barátságosak mindenkivel, segítenek az ismeretleneknek is beilleszkedni a baráti körbe, ami nagyon nagy szívre vall.

4, Háton fekvés – mint a katonák

A katonai alvópóz abból áll, hogy a hátadon fekszel a karjaidat pedig szorosan a tested mellé helyezed. Ez is egy rendkívül megfeszített póznak minősül, mégis valamivel lazább mint az előbbi. Általában azok az emberek alszanak ebben a pózban, akik nagyon komolyak és szeretik a rendet, valamint a fegyelmet. Elvárják másoktól, hogy hasonló szervezettséggel járjanak el mind a munkájukban, mind a magánéletükben. Persze ezt elég nehéz kivitelezni. Szigorú erkölcsű szabályokat követnek, amit soha nem szegnének meg.

5, Szabadesés póz

Egyszerűen nem tudjuk elképzelni ez a póz, hogy a fenébe lehet kényelmes. Míg a lábad ebbe az irányba áll, addig a fejed a másik irányba. Reggelre tuti, hogy az illető olyan lesz, mint egy mosogatórongy, mert mindenét elalussza. Akik eme pózban szeretnek nap, mint nap aludni, azok általában elég szabadszellemű személyiséggel vannak megáldva és mindemellett nagyon merészek is. Pozitívumaik köz tartozik még. hogy szeretnek társaságban lenni, de sajnos gőgösségüket nem mindenki tudja tolerálni. Iszonyúan kezelik a kritikákat, s ilyenkor többnyire dühbe gurulnak, de próbálják elrejteni érzelmeiket.

6, Tengeri csillag póz

Ebben a pózban is nagyon kevesen szoktak aludni, aminek az az oka, hogy az emberek java része a párjával szokta álomra hajtani a fejét, ezzel pedig igencsak elfoglalják az ágy tetemes részét. Azok persze, akik egyedül alszanak képesek így feküdni ágyukban. De, hogy mit is árul el magáról az illetőről ez a fajta alvópóz? Általában hűséges és remek barátok, jó hallgatóságnak számítanak, akiknek bármikor kiöntheted a lelked és próbál hasznos tanáccsal ellátni. Bármiről is legyen szó, ő ott terem, hogy segítő jobbot nyújtson neked a bajban.

7, Háton fekvés kezek a fej/párna alatt

Amikor a hátadon fekszel, és a kezeidet a fejed, esetleg párna alá teszed, akkor olyan, mintha a csillagokat bámulnád az égen. Sokáig azonban nem lehet ebben a pózban maradni, mert a fejed súlya miatt elzsibbadnak a kezeid és nagyon tudnak fájni. Azok az emberek választják ezt a pózt, akik tele vannak önbizalommal, boldogok és rendkívül rugalmasak így semmi sem tudja őket kibillenteni nyugalmukból. Nagyon jól tudnak alkalmazkodni az új dolgokhoz, és kihívásokhoz. Ez talán a legjobb erényük.

8, Párnaölelő póz

Állítások szerint a legtöbb ember úgy alszik el, hogy valamit magához ölel legyen az egy párna, takaró, plüssállatt…stb. Viszont egy idő után átfordulnak és reggelre teljesen más pózba ébrednek. Nos, azok a személyek, akik reggel is ebben a pózban találják magukat, nagyra értékelik családjukkal, barátaikkal való kapcsolatukat. Életük legnagyobb célja, hogy másokat, a hozzájuk közel álló emberek boldoggá tegyék. Ilyenkor nem félnek saját céljaikat háttérbe szorítani. Figyelniük kell arra, hogy ezt viszont ne használják ki.

9, Oldalfekvés kezek az arc alatt

Bizonyos szintig hasonlít a magzat pózra, ám itt az emberek nem húzzák fel mellkasukhoz a lábaikat. Azok a személyek, akik ezt a stílust részesítik előnyben, és általában ebben a pózban ébrednek reggel nagyon érzelmesek. Könnyedén meg lehet őket bántani, de a haragot nem tudják sokáig tartani, mert óriási tehernek érzik. Kissé szeszélyesek, így sokan nem tartják őket megbízható embereknek. Ezen persze lehet javítani.

További érdekességek:

Nemcsak az alvó póz tud sokat elárulni egy emberről, hanem a horkolás is. Tudósok szerint azon személyek, akik rendszeresen horkolnak, bármilyen pózban is alszanak nagy érzelmi világgal rendelkeznek. Ez akár hiperaktivitáshoz, ellenséges magatartáshoz vagy szélsőséges esetekben depresszióhoz is vezethet. Ennek ellenére, próbálják megélni az élet minden egyes pillanatát és barátságosan viselkedni az emberekkel. Persze ez néha nem olyan egyszerű.

Tudósok szerint az emberiség 5% alszik más-más pózban. Attól függ az adott nap vagy az adott időszakban milyen érzelmek uralkodnak el felette. Szakemberek szerint ez hihetetlenül összetett személyiségre utal.

Te, hogy szoktál aludni?