Ha voltál valaha szerelmes, akkor tudod milyen jó érzés a pároddal együtt kéz a kézben sétálni az utcán. Viszont azt sokan nem tudják, hogy több mindent is el tud mesélni egy kapcsolatról az, ahogyan a párunk kezét fogjuk. A mai cikkünk azzal a céllal jött létre, hogy bemutassuk nektek a kézfogások különböző fajtáit és azok jelentéseit.

Te hogyan fogod a párod kezét?


Ha így fogod a párod kezét, akkor a kapcsolatotok inkább csak szimpla szereteten alapszik, mint szenvedélyen. Az a fél, amelyik tartja a másik kezét, határozottabb személyiségű és kezdeményezőbb.


Az összekulcsolt kezek az erős és stabil kapcsolatot szimbolizálják, ahol érezhető a szenvedély. Viszont az fontos, hogy határozottan fogjátok egymás kezét, mert ha az egyikőtök keze túl laza, az nem jelent túl sok jót a kapcsolatra nézve.


Ha így fogjátok egymás kezét, akkor fontos szerepet tölt be számotokra a szabadság és a függetlenség. Ez arra enged következtetni, hogy tisztelitek egymás magánéletét, viszont annak a jele is lehet, hogy egy kényes időszakon mentek át.


Ezt a fajta kézfogást többnyire a nők szokták használni, ami jelenthet jót is és rosszat is. Általában akkor tartják így a férfi kezét, ha komolyabb érzelmei vannak iránta. Viszont nem mehetünk el amellett, hogy ez kézfogás az örökös birtoklási vágyat is jelképezheti.


Akkor karolnak egymásba a felek, mikor valamilyen társadalmi eseményen vesznek részt. De előfordul, hogy valaki mindennap így sétál a párjával, ami annak a jele lehet, hogy bizonytalan a kapcsolatban.


Ez a fajta kézfogás annak a jele is lehet, hogy sem érzelmileg sem fizikailag nem ugyanott járnak. Abban az esetben, ha a párod húzza a kezed, akkor szeretné mihamarabb lerendezni a dolgokat, sőt az sem kizárt, hogy már beleunt az egész kapcsolatba.


Igazság szerint nem kell megijedni, ha párunk nem fogja meg a kezünket, nem feltétlenül amiatt van, mert szégyell velünk mutatkozni, vagy azt akarja, hogy vége legyen a kapcsolatunknak. Előfordulhat, hogy sokkal visszahúzódóbb és félénkebb, mint a többi férfi, ezért nehezebben nyílik meg mások előtt.