Hirdetés

Elképzelhető, hogy te, aki épp olvasod-e sorokat pont a Tinderen vagy más társkereső oldalon találtál rá a nagy Ő-re, ami nem annyira meglepő, ugyanis Amerikában a házasságok egyharmada online felületen keresztül jött létre. A cikkünkben olvasható hírek pedig a mostani fiatalokat, vagy a szingli embereket teheti boldoggá mivel tanulmányok szerint sokkal nagyobb esély van egy stabilan működő és boldog párkapcsolat kiépítésére az interneten. Ha nekünk nem hiszel olvass tovább.

A társkeresés világában nagyon sok minden megváltozott. Kezdetben mindenki személyesen ismerkedett az utcán, tömegközlekedési eszközökön, úton a munkahelye felé, baráti társaságok által és a többi. Később megjelentek az internetes társkereső oldalak például a Match.com, és ennek köszönhetően az emberek otthonaikból is képesek voltak ismerkedni. A könnyebb, gyorsabb, stabilabb feltételek biztosítva voltak ahhoz, hogy az emberek kapcsolatokat építsenek ki.

Egyes tanulmányok szerint azok a párok, akik online társkereső weboldalak vagy erre a célra kifejlesztett alkalmazások segítségével találkoztak egymással sikeresebbek voltak, mint azok, akik hagyományos módon ismerkedtek meg. Az is kiderült, hogy az online felületen megismerkedett emberek kapcsolata hamarabb teljesedett be házasság formájában.

A megállapítások nemcsak azt mutatták, hogy az internet nagyobb stabilitást biztosított ezeknek a kapcsolatoknak, hanem statisztikai adatok szerint nőtt a különböző nemzetiségű házasságok száma is. A reménytelenül romantikus személyek most már nemcsak a megjelenést részesítik előnyben, hanem a kölcsönös érdekeket is, melyek szemmel láthatók a potenciális partner profilján. Ily módon az internet segít kapcsolatba lépni olyan emberekkel, akik másképp néznek ki, mint a többiek.

A fent említett eredményeket a Chicagói Egyetemen egyik pszichológusa, John T. Cacioppo kutatása is alátámasztja. Több, mint 19 000 házaspár adatait és életét vizsgálta meg és arra a következtetésre jutott, hogy, akik online ismerkedtek meg egymással sokkal elégedettebbek voltak a kapcsolattal, mint azok a személyek, akik hagyományos úton találkoztak egymással, sőt utóbbiak gyakrabban adják be a válást.

Az amerikai emberek 15%-a ismerte be, hogy kipróbálta már a Tindert és a házas emberek 30%-a számolt be arról, hogy szerelmi életét a digitális világon keresztül kezdte meg.

Az online felületen kialakított viszony hitelességével kapcsolatos sztereotípiák lassan és folyamatosan csökkennek. Szóval csak idő kérdése, hogy okostelefonon keresztül találd meg azt a személyt, aki a világot jelenti majd.

Te mit gondolsz erről?