Hirdetés

A felháborodott nő a közösségi oldalán számolt be megaláztatásairól, miután egy repülő utazás során a légiutáskísérők felkérték, hogy mielőtt felszállna egy új -zélandi járatra, lehetőség szerint takarja el magát, annak ellenére, hogy a ő már addigra is két felsőt visel.

A légiutas -kísérők azzal indokolták a kérésüket, hogy a nő “túl sok” szabad bőr felületet hagy láttatni.

Courtney Newbold utas, aki két felsőrésszel és egy magas derékú tornanadrágban szeretett volna felszállni a járatra, elárulta, hogy két alkalommal a személyzet két különböző tagja is megkérte, hogy takarja el magát.

Az Air New Zealand bocsánatot kért az eset miatt, miután Courtney ragaszkodott ahhoz, hogy a dolgozóknak “nincs joga” ítélkezni az utasok megjelenése miatt.

Azt mondta, először a beszállókapunál kereste meg a személyzet egyik tagja, majd azt mondták neki, hogy húzzon fel még egy réteget ha felakar szállni a repülőre , majd később még egyszer, felszólították , akkor amikor a lépcsőhöz ért, hogy öltözzön fel ha fel akar szállni a gépre.

Akkor éppen a karjában vitte egy barátja kabátját , amit állítása szerint felvett volna a repülőn.

Aucklandből a Cook -szigeteken fekvő Rarotonga -ba repült, és azt mondta, hogy gyanítja, hogy a személyzet azért aggódott a ruházata miatt , mert Rarotonga köztudottan “meglehetősen konzervatív”.

Courtney a Daily Mail Australia -nak nyilatkozva kifejtette: “Még addig sem jutottam el, hogy felvegyem [a kabátom], de már mire a lépcsőhöz értünk, egy másik dolgozó újból odaszólt:” Túl sok bőrt mutatsz. “

  • ” A ruháim nagy része a bőröndömben volt, ezért kíváncsi voltam, hogy gondolták , hogy több ruhát szerezzek. “

Courtney hozzá tette szerinte az volt a “szerencséje” , hogy a kézében volt a haverja kabátja, mivel szerinte ellenkező esetben, megakadályozták volna abban, hogy felszálljon a gépre.

Courtney kiemelte azt is, hogy a repülőn voltak olyan férfiak , akik jóval kevesebb ruhát viseltek magukon nála.

Hozzátette : “Éppen elég nehéz ha az ember önmagával is néha elégedetlen és önértékelési problémákkal küzd, az utaskísérőknek nincs joguk véleményezni mások megjelenését.”

Az Air New Zealand felkereste Courtney-t azóta , hogy a nő aggályait nyilvánosan is kifejezte a Facebook oldalán.

Elárulta, hogy a szóvivő elmagyarázta neki, hogy a légitársaság politikája jelenleg nem tartalmaz ruházati szabályt, és elnézést kért az eset kezeléséért, miközben biztosította arról, hogy azt teljeskörűen kivizsgálják.

Továbbá Courtney -nak 100 Air New Zealand repülési pontot ajánlottak fel, a szóvivő pedig nyilatkozatot adott ki, amely garantálja, hogy ugyanaz a helyzet nem fordul elő többé.

“Mindig az a szándékunk, hogy az ügyfeleket helyezzük előtérbe, és biztosítsuk, hogy a velünk utazó vendégek jól érezzék magukat és kényelmes utazást biztosítsunk számukra, elnézést kérünk, hogy ezúttal Courtney-nak rossz tapasztalata volt velünk” – mondták.

„Ebben az esetben egy félreértés történt, de ezt a helyzetet egy lehetőségként fogjuk fel , hogy fejlődjünk és tanuljunk belőle, egyeztetünk az ügyfélközpontú csapatainkkal annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő újra.”