Hirdetés

Egy tehetséges fotós, egyetlen asszonyról készített fotósorozatot, akit Andi Schreiber-nek hívnak. A nő úgy döntött, hogy olyan témáról fog beszélni, amit nagyon sokan nem akarnak észrevenni, vagyis azt, hogyan néz ki egy nő negyven éves kora után. Andi szerint ebben a korban kezdődik egy nőnél, az úgynevezett nehéz időszak, hiszen minden megváltozik a testén, a haja, a szeme, a bőre, a testalkata, ráncai lesznek… stb. Elhatározta, hogy feltárja az igazságot, és megmutatja, milyen változások mennek végbe egy nő testén.

Így fest negyven év fölött egy nő bőre.

A tangabugyitól búcsút kell venni, mert nagyon kényelmetlenné tud válni egy bizonyos kor fölött.

A bőr megereszkedik, az arc sokkal fáradtabbnak néz ki, a szemek is kissé táskásak lesznek.

Egyre sűrűbben kell fodrászhoz járni. Igaz genetikától függ, mennyire vagyunk hajlamosak az őszülésre, de, akiknek már 40 éves korban előbújnak az ősz hajszálak, annak bizony mennie kell a fodrászhoz.

A megereszkedett bőr, minden területen felüti fejét.

Egyre több kozmetikai terméket kell használni, hogy elfedjék a kisebb-nagyobb ráncokat.

A test és a szervezet már nem olyan, mint mikor 20 éves vagy. Aki meg elhanyagolja magát, annak teljesen elveszik az állóképessége, és rendszeres fáradtságot fog érezni.

A nagyon magassarkú cipőktől is el kell köszönni, hiszen gyakori probléma a lábdagadás, emiatt pedig nem lehet efféle cipőket hordani, nem mellesleg, hogy nem is néz ki szépen egy dagadt boka, egy szép cipőben.

Szemöveget is egyre sűrűbben kell hordani, mert nem tudod elolvasni a picike betűket.

Se melegbe, se hidegbe nem tudsz már csukott ablaknál meglenni, mert egyből lever a víz. Bizony ez alvásnál is így van.

A bőr egyre jobban elvékonyodik, és egyre jobban láthatóak lesznek az erek és a vénák. Sőt, ha valamilyen sérülést szerzel, esetleg nekimész az asztal sarkának a sebek és foltok nehezebben fognak eltűnni.

Az ízlelés is teljesen átalakul, minél idősebb lesz az ember, annál kevésbé fogja érezni az ízeket.