Hirdetés

Mit tennél, ha a saját édesapád, előrukkolna egy olyan tervvel, miszerint neked álcázva akarna megszökni a börtönből? Ehhez persze megszerzi a ruháidat, olyan parókát kér, amilyen a te hajad, sőt egy olyan álarcot is készíttet, amilyen a te arcod. Durva lenne nem igaz? Nos, a cikkünk főszereplője, Clauvino da Silva pontosan ugyanezt tette 19 éves lányával, amivel természetesen őt is komoly bajba sodorta.

A börtönbe zárt emberek java rész hajlamos  különböző szökési tervet is szőni, hogy maguk mögött hagyhassák a börtön falait. Ezek a tervek többnyire kudarcot vallanak, persze akad olyan, akinek sikerül megszökni a büntetés-végrehajtási intézményből, ám néhány napon belül a rendőrök elkapják. Szóval nem éri meg súlyosbítani a bíró által kiszabott büntetést.

A fent említett férfi életfogytiglani börtönbüntetést kapott miután illegális szerek birtoklásával és azok árusítása következtében elkapta a brazíliai rendőrség. De ő ezt az időt nem akarta megvárni, ezért egy olyan tervet eszelt ki, amire eddig még nem volt példa, ám így sem járt sikerrel. Clauvino da Silva azt találta ki, hogy saját lányának fog beöltözni, mikor a 19 éves fiatal fogja magát és meglátogatja őt a böriben. A tervei között az szerepelt, hogy ő jön majd ki a lánya helyett, amivel komoly bajba sodorhatta volna a gyereket.

Minden a tervei szerint alakult, egy várandós ismerőse vitte be neki azokat a tárgyakat és eszközöket amivel véghez vihette volna a tervet, mivel a börtönben az a szabály, hogy a terhes nőket nem kutathatják át, így sima libának tűnt az egész. Ám amikor araszolt kifelé, hogy visszakérje lánya személyijét az őröknek feltűnt a gyenge álca. Elmondásuk szerint még a legrosszabb hollywoodi filmben sem használnak ilyen silány minőségű és kivitelezésű álruhát.

Természetesen azonnal letartóztatták, és megszabadították az álruhájától. Ezt videóra is vették, amin jól látható, hogy még melltartó is vett, hogy még “hitelesebb” legyen az alakítás. Maszkja azonban nagyon gagyira sikeredett, amiről lerítt, hogy csak egy maszk. Később bevallotta, hogy mire készült, és, hogy melyik cella lakója. Miután visszazárták a zárkájába a rendőrség eljárást indított azon személyek ellen, akik segítettek neki a terv kivitelezésében és megvalósításában. Bizony a lánya ellen is vádat emeltek.

Ti belementetek volna ebbe az egészbe?