Sokszor hallottuk már, hogy a sörfogyasztás nem egészséges ugyanis nem elég, hogy könnyen a rabjává lehet válni és az arcon rengeteg pattanás jelenik meg, de még csúnya sörhasat is növesztünk mellé. Pedig, ha hiszitek ha nem a legrégebbi italnak a földön nagyon sok olyan pozitív hatása van az emberei szervezetre, amit eddig nem is gondoltunk volna. Például rengeteg antioxidáns és vitamin található benne, ami köztudott, hogy fontos az emberi szervezetnek. Mindezek mellett meg tudja előzni a különböző betegségek kialakulását, mint a demencia, az Alzheimer-kór vagy a vesekő képződés. Ám ezeket az előnyöket nem csak az erősebbik nem képviselői élvezhetik, hanem a hölgyek is. Nyilván csak a mérsékelt fogyasztás esetén hasznos a testünk számára.

Összeszedtünk néhány tényt, ami igazolja, hogy a sör és annak fogyasztása nagyon is jó hatással van ránk.

Egy üveg sör képes megvédeni a veséket, sőt mi több, negyven százalékkal csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát, ami egy nagyon fájdalmas dolog hiszen görcs alakul ki ebben a szervben és ez addig tart, ameddig a kő el nem távozik a testünkből.


Mivel elég magas rosttartalma van, ezért képes redukálni a koleszterinszintet, ami nagyon jól hangzik ugyanis, ha túl magas a koleszterin akkor sokkal nagyobb eséllyel alakul ki szív és érrendszeri megbetegedés.

Rengeteg vitamin van benne, olyanok mint például a B1, B2, B6, B12. Ennek köszönhetően a sörfogyasztók szervezetében harminc százalékkal több B6 vitamin található, mint a bor fogyasztókéban.


Sokkal kevesebb eséllyel alakul ki demencia és Alzheimer-kór azoknál az embereknél, akik rendszeresen isznak sört.

Kutatók alátámasztották, hogy a napi két pohár folyékony kenyér csökkenti a szorongást és a stresszt.


Nagyon jó bőrregeneráló képessége van, mivelhogy rengeteg vitamin található benne. Napi egy üveg sör csodákat művel a bőrrel, például ragyogóbbá, simábbá és selymes tapintásúvá varázsolja.

Tökéletesen alkalmazható álmatlanság ellen, sőt javítja az alvás minőségét is, így sokkal kipihentebben ébredünk másnap, mint azok, akik nem isznak lefekvés előtt.


A rendszeres sörfogyasztás akár negyven-hatvan százalékkal tudja mérsékelni a szívroham kialakulásának kockázatát.

Jótékony hatásai közé sorolható, hogy képes megakadályozni a vérrögök kialakulását, ami köztudottan trombózist idézhet elő. Plusz pont a sör javára.


Magas szilíciumtartalmának hála, sokkal erősebbé és sűrűbbé teszi a csontokat, ezzel is csökkentve a törés kialakulásának veszélyét.


Azonban nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a mértékletesség!