A repülésnek alapvetően nincs dresscode-ja, mégis azért ildomos egy bizonyos határon belül maradni. Egy zsúfolt fapados járaton úgyis van elég bajunk, ami a kényelmet illeti, igyekezzünk a lehető legkényelmesebb öltözékben menni. Alapvetően még a strandpapucsért sem szólnak, de vannak helyzetek, amikor kiszednek minket a sorból ezért vagy azért.

Emily O’ Connor története futótűzként járta végig az internetet. A lány Twitteren osztotta meg a történteket és ez sokaknál kiverte a biztosítékot. Ez a helyes lány eléggé pórul járt.

Birminghamből szeretett volna Tenerifére repülni. Ezt egy kényelmes, divatos crop topban tervezte, melyből kilógott a hasa. A lány beült az ülésbe, kényelmesen elhelyezkedett és várta a felszállást. Arra lett figyelmes, hogy az egész légiutaskísérő brigád indul meg felé. A személyzet felszólította, hogy amennyiben nem takarja el a hasát, le kell szállnia a repülőről. Állításuk szerint az öltözéke sértő volt a többi utasra nézve. A személyzet már a csomagját is megfogta, hogy lekísérjék a gépről.

Emily teljesen értetlenül állt a történtek előtt. A terminálban végig ezt a ruhát viselte. A beszállás során, amikor elkérték a jegyét, még akkor sem szóltak neki, hogy ez illetlenség. A lány felállt a székből és megkérdezte a körülötte lévő utasokat, hogy zavarja-e bárkit is az öltözéke. Választ nem kapott.

Végül az egyik rokona, aki szintén a gépen ült, adott neki hátra egy dzsekit. Addig nem hagyták békén a lányt, amíg fel nem vette. Ezután még a hangosbemondóban is megjegyzéseket tettek. Rendkívül megalázó volt számára az egész. Nagyon felzaklatták a történtek, de a személyzet még így is folyton oda szúrt neki valamit a ruhájával kapcsolatban. Szegény lány, majdnem elsírta magát. Persze, többen is a védelmére keltek.

A Thomas Cook légitársaság adott ki egy közleményt az esettel kapcsolatban. Szerintük a személyzet nem kezelte jól a problémát. Ettől függetlenül a légitársaságnak vannak bizonyos szabályai az öltözködést illetően.

A csavar az egészben, hogy sokan bojkottálnák az egész légitársaságot és tüntetés jelleggel azt tervezik páran, hogy csak ilyen lenge felsőben fognak utazni. Meglátjuk, hogy mi fog kisülni mindenbből.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!