Hirdetés

Egész életünkben igyekszünk mindent elkövetni annak érdekében, hogy elégedettek legyünk és boldogan tekinthessünk majd vissza. Vissza életünkre, céljainkra, amikért valóban mindent megtettünk. Egy élet nem telhet el csak a munkával, az otthoni teendőkkel, takarítással vagy éppen tévénézéssel. Este lefekvés előtt többször is átgondolunk mindent. Jó nekünk így? Mit akarunk még elérni? Mi az, ami boldoggá tesz?

Megannyi kérdés és még több válasz. Talán azt gondolod, hogy minden rendben van az életeddel, a jeleneddel, ez azonban nem feltétlenül van így. Áss egy kicsit mélyebbre és akkor te is észreveszed, hogy a valóság és az elképzeléseid között bizony nagy szakadék tátong. Ez viszont nem árnyékolhatja be a mindennapjaidat, hanem túl kell lendülnöd rajta és magad mögött kell hagynod azt, ami akadályoz téged.

Létezik öt jel, ami bizony arra utal, hogy életed szépen lassan szétesik, de nem szabad, hogy ez életed részévé váljon. Hogy miért? Azért, mert ez csak ront a helyzeten ahelyett, hogy javítana rajta. Fel kell ismerned a problémát és szembe kell nézned vele. Mindenre van megoldás, csak meg kell találnod.

Már semmi nem érdekel.

Az, hogy semmi nem érdekel nemcsak a saját életedre vonatkozik. Bármi történjék is a világban, téged hidegen hagy. Például meghallgatod a híreket, amiben mondanak valami szenzációsat, de te csak megvonod a vállad és azt gondolod, hogy “és, kit érdekel?”

Életkorodat nemcsak születési dátumod határozza meg, hanem az is, hogy te magad képes vagy-e fejlődni, tanulni. Mi volt az az elmúlt években, ami igazán felkeltette az érdeklődésed? Amitől izgatott lettél? Volt-e egyáltalán ilyen? Ha a válaszod nem, akkor itt az ideje, hogy változtass és végre tegyél valamit.

Elhanyagolod magadat és otthonodat.

A személyes válság egyik egyértelmű jele, hogy elhanyagolod a takarítást és a külsődre sem vagy igényes. Nem érdekel, hogy nézel ki, hogy a lakásod csupa kosz és szemét. Számodra ez elfogadott tény és közönyös vagy minden iránt. Nem véletlenül mondják, hogy tegyél rendet magad körül, mert a változás ezzel kezdődik. Ez igaz magadra és a környezetedre is.

Lehet, hogy nem hiszed, de a takarítás nagy segítségedre lehet abban, hogy eltereld figyelmed a negatív gondolatokról és valóban rendet teremts, összeszedd magad. A hölgyek ilyenkor előszeretettel járnak fodrászhoz, aminek szintén van terápiás célzata.

Gyűlölöd a munkád.

Reggelente el sem akarsz indulni, még be sem értél a munkahelyedre, már legszívesebben kifelé mennél. Igyekszel kifogásokat gyártani annak érdekében, hogy minél előbb kiszabadulj onnan. Állandóan a szabadság jár az eszedben és az sem kizárt, hogy orvosoddal kiíratod magad egy-két hétre, hogy ne kelljen emberek között lenned és főleg ne kelljen dolgoznod.

Ha valóban gyűlölöd a munkád, akkor miért dolgozol ott? Lehet, hogy a kollégáidat sem csíped, az ügyfelek kiakasztanak és unatkozol. De az is előfordulhat, hogy túl messze laksz a munkahelytől. A lényeg, hogy ezek a tényezők mind-mind arra sarkallnak, hogy változtass végre és válts munkahelyet. Ugye te sem akarsz életed végéig egy olyan helyen dolgozni, ahova még bejárni is utálsz? Ha rájössz, mi az elégedetlenséged forrása, akkor meg fogod találni a kiutat ebből a szörnyű helyzetből.

Nem akarsz kommunikálni.

Minden embernek szüksége van személyes térre, de ez nem egyenlő azzal, hogy teljesen elzárkózol. Nem akarsz látni senkit, nem beszélsz a szeretteiddel, a barátaiddal. Hidd el, ők sosem akarnának rosszat neked, sőt, olyan tanácsokkal láthatnak el, amik kizökkentenek ebből a helyzetből. Ha te nem nyitsz feléjük, akkor ők sem tudnak segíteni rajtad.

Minden idegesít és feldühít.

Arról van szó, hogy minden irritál téged, még legapróbb dolgok is. Nem tudsz uralkodni magadon, dühöngsz vagy éppen sírsz. Miért csak a negatívumokra koncentrálsz? Ne azt állítsd a középpontba, ami idegesít, amit nem tudsz megoldani, mert ez nem vezet semmire. Ezektől inkább agresszív és türelmetlenebb leszel.

Ha hajlandó lennél belátni, hogy mi zavar, akkor minden problémára megtalálnád a megoldást is.

Magadra ismertél? Ha igen, ha nem, a jövőre nézve ez jó tanács lehet a számodra. Ne a dolgok negatív oldalát nézd, ne ragadj le, azért mert nem tudod, mi a teendő. Vedd kezedbe az irányítást! Egy életed van, nem több! Csak rajtad múlik, hogyan alakítod és hogy éled meg.