Hirdetés

Ez a helyzet mindent és mindenkit megvisel. Az egészséget, a gazdaságot, az emberi viszonyokat. Minden zuhanórepülésben van. Mikor lesz mindennek vége? Mikor lélegezhetünk fel újra? Mikor ölelhetjük újra a szeretteinket anélkül, hogy aggódnunk kelljen a következmények miatt? Elhagyhatjuk valaha a maszkot, vagy a nyugdíjig kísér majd minket? Nehéz megmondani. Csak reménykedhetünk, hogy a 2021-es évvel tiszta lappal indíthatunk. De most a jelenre kell koncentrálni. Tudósok, orvosok és szakemberek milliói küzdenek fáradhatatlanul, hogy az emberiség kilábaljon ebből az egészből.

A kezdetek óta figyelemmel kísérjük a tudósok munkáját. Már, amit persze megosztanak az emberekkel. Reménykedve várjuk, hogy egyszer jöjjön egy hivatalos közlemény, hogy vége ennek az egész rémálomnak.

Most pár jó hírt is közöltek velünk.

Mi van akkor, ha megfertőződtünk és épségben kilábaltunk a kórból? A tudósok szerint a betegségen átesett, gyógyult emberek immunmemóriája sokkal jobb, mint azt korábban feltételezték. – Írja a Science Alert

Ez az immunmemória nem csupán az antitestek létrejöttén alapul, magába foglalja az immunrendszer T és B sejteit is, melyek nem várt szinten képesek “emlékezni”. Ez azért fontos, mert ha a szervezetet újra megpróbálná megtámadni a kór, akkor képes legyen felismerni és hatástalanítani a nem kívánatos “vendéget”.

Ez azt jelenti, hogy ha valaki átesik a betegségen, akkor nagy valószínűséggel védett maradhat.

Shane Crotty a kaliforniai La Jolla immunológia intézet virológusa azt mondta, hogy “Az emberek többségénél az összetett immunválasz jelentős része lezajlik, és több összetevője 6-8 hónap múltán is jelen van. Ez fantasztikus hír!

Korábban alábecsülték a védettség erejét, mert javarészt az antitestek alapján vizsgálták az immunválaszt. Ezek viszont néhány hónap elteltével eltűnnek a vérből.

A friss kutatás azonban az immunrendszer egészét vizsgálja, amelynek részei a sokáig kitartó T-sejtek is. Ezek akár 10 évig is megőrizhetik a fertőzés “ellenszerét”. Amit már most is tudnak, hogy a koronavírusból gyógyult alanyoknál fél év után is nagy számban maradt jelen.

Ez fantasztikus hír! Végre valami jó is. Reméljük, hogy kifelé haladunk ebből az egészből.

Ti mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket!