Hirdetés

Tom Felton, a Harry Potter filmsorozatban betöltött szerepe miatt lett világhírű színész. Persze ezzel sok időre magára aggatta a rossz fiús imázst, holott ő a valóságban egy nagyon kedves, szerény és mosolygós srác. De hogyan is sikerült levetkőznie magáról Draco Malfoy szerepét? Az mostani cikkünkben kiderül. Mi kedveljük Tom Feltont és szerettük volna tudni, hogyan is alakul élete valamint karrierje a HP filmek után.

1995: gyermek színész

Tom a Felton család negyedik gyermekekén jött világra 1987-ben. Már gyerekként is érdeklődött a művészt, főként a színészkedés iránt. 8 évesen szerepelt először kamerák előtt, majd anyja barátnője segített neki megszerezni egy szerepet. Tomot 400 jelentkező közül választották ki.

Később 3 projektben is szerepelt, de a leghíresebb mind közül az “Anna és a király” volt. Ekkor még csak 11 éves volt, de már olyan nagy színésznővel játszhatott együtt, mint Jodie Foster.

2000-es évek: szerepei pubertáskorban

13 évesen került be a Harry Potter castingjára és beismerte, hogy nem olvasta azt a könyvet, mely minden embert lenyűgözött a világon, sőt a film sikerében sem hitt. A rendezők fontolóra vették, hogy Tom kapja meg Harry szerepét, de végül úgy döntöttek, hogy antihősként sokkal jobban teljesít majd.

Tom örült neki, hogy negatív szerepet kapott, mert úgy gondolta sokkal több érzelmet vált ki így az emberekből és jobban fognak rá emlékezni. Sokat kellett azon dolgoznia, hogy az arrogáns Malfoy képét megtestesítse, mivel ő a valóságban egy nagyon kedves és mosolygós fiú.

Ahogy kollégái úgy Tom Felton is beismerte, hogy voltak olyan pillanatai mikor nagyon megbánta, hogy jelentkezett a szerepre. Szerepe miatt nem igazán tudott más filmekben kiteljesedni, sőt nem is változtathatta meg haja színét, illetve napra nem igazán mehetett ki, sőt extrém sportokat sem űzhetett (a lehetséges sérülések miatt). Miután vége lett a filmsorozatnak, Tom is megszabadult ezektől a szabályozásoktól.

Viszont annak örült, hogy szoros barátság alakult ki kollégáival, Rupert Grinttel, Daniel Radcliffe-el és Emma Watsonnal.

2011: Tom hivatást váltott, ezzel sokkolta rajongóit

A Potter filmek után Tom úgy döntött, hogy több mindenben kipróbálja magát. Volt már rapper, ezen időszakban számos albumot készített. A lemezek kiadása előtt, YouTube csatornát csinált, ahova olyan videókat töltött fel, melyen egy szem gitárral adta elő dalait. Sajnos nem lett annyira népszerű, mint színészként.

2012- napjainkig: Tom színészi karrierjében nincsenek jelentős szerepek

Egy időben azt hallották az emberek, hogy Tom a Harry Potter filmek után nem akar többet színészkedni. Ez nem igaz. A filmsorozat után 15 filmben is szerepelt, karakterei pedig nagyon változatosak voltak. Olyan filmekben tűnt fel, mint “A majmok bolygója: Lázadás”, “A jelenés” valamint a “Flash – A Villám”

Sajnos azonban a Harry Potter filmek után Tom egyik szerepe sem volt olyan jelentős, mert mindig másodlagos szerepeket osztottak neki. A színész beismerte egy interjúban, hogy nagyon nehezen emészti meg, mikor minden egyes meghallgatáson azt mondják neki “Majd hívni fogjuk”. Akárhányszor elment egyre mindig ideges és bizonytalan volt.

2019: személyes élet és tervek

Tomnak 5,6 millió követője van Instagramon. Rajongói gyakran viccelődnek vele, hogy sokkal többen kedvelik, mint amikor a HP filmekben játszott.

Rengeteg hobbija van, szabadidejében például horgászik, kosarazik, focizik, görkorizik és a barátaival találkozik.

Felton jótékonysági tevékenységeiről is ismert, mivel a Draco szerepéért kapott díj egy részét rászoruló gyermekeknek adományozta. Ami pedig a személyes életét illeti, arról annyit tudunk, hogy szíve szabad.

Mi a véleményed a színészről?