Hirdetés

Hol van már az, amikor mindenki cérnavékonyra szedte ki a szemöldökét? Vagy tetováltatott egy csíkot a helyére? Szerencsére manapság egyre nagyobb figyelmet szentelnek a szemöldöknek és a formájának. Különböző szakemberek formálják őket természetesre, igazodva az arc formájához.

  1. Az arc típusa

Talán az első és legfontosabb, hogy ha van rá lehetőség tényleg szakemberrel formáztassuk meg a szemöldökünket. Ő minden esetben meghatározza, hogy milyen az arcformánk és ahhoz milyen passzol.

2. Az ovális arc

A homlok szélesebb, az arccsontok kiemelkednek, az áll pedig szép keskeny. Így lehet behatárolni az ovális arcot. Ekkor a legjobb, ha puha szögletes formát tud kialakítani a kozmetikus.

2. Kerek arc

Széles arcfelülettel rendelkezik az illető, ebben az esetben az ívesebb forma a nyerő, mivel keskenyíti az arcot.

3. Hosszúkás arc

Azonos szélességű a homlok, az arc és keskeny az áll. Ekkor a lapos és kissé egyenesebb szemöldök a nyerő. Itt viszont érdemes figyelni az eredeti szemöldök formáját is.

4. A négyzet alakú

A homlok, az arccsontok és az áll azonos szélességű. Az egyik legkarakteresebb arctípus, ahol fontos, hogy a szemöldök valamelyest lágyítson az arcformán. A legérdemesebb a természetes formát követni, ne színezzük ki nagyon.

5. Szív alakú arc

Nagyon hasonlít az ovális archoz, azzal a különbséggel, hogy az álluk hegyes. Puha, kissé íves szemöldök áll jól ennek az arcformának, az egyenest jobb kerülni, mivel szigorú hatást kölcsönöz az arcnak.

6. Gyémánt alakú arc

Ez az arctípus nem éppen gyakori. Mivel itt is lágyítani kell a vonásokon, érdemes egy kissé , de tényleg csak kissé íves szemöldököt formázni. Semmiképpen se színezzük erőteljesre.