Hirdetés

A 27 éves Chantel Giacalone olyan életet élt , amelyről sokan csak álmodoznak- sikeres modell és színésznő volt, egy ragyogó jövő állt előtte. Ma már mindez csak a fájdalmas múlt , a fiatal lány egész életére segítségre szorul majd.

Nyolc éve történt hogy Chantel Giacalone munkaügyben érkezett Los Angelesbe. Az akkoriban modellként és színésznőként tevékenykedő gyönyörű fiatal lányt egy divatbemutatóra hívták meg.

Egy barátnője az elfoglalt lánynak kávét és egy egy apró desszertet kínált fel. A fiatal lány egyetlen egyet harapott a kapot perecbe , amikor már sejtette , hogy baj. És egyből kérdőre vonta ismerősét , hogy milyen perecet hozott neki.

A bíróságon a barát így nyilatkozott a történtekről a Las Vegas Review-Journal tudosítása szerint : “Ezután éreztem meg a perec illatát. Azt hiszem, mogyoróvaj – feleltem neki.

A fiatal lány azonnal megrémült hátrahőkölt és felkiáltott: ” Én allergiás vagyok rá!” .

Ezután egyből értesítette az édesapját akinek már arra panaszkodott , hogy úgy érzi, nem kap levegőt. Az édesapa próbálta ellátni őt és a barátot tanácsokkal , hogy mit tegyenek.

” Ez volt az utolsó alkalom, hogy hallottam a hangját” – emlékezett vissza az édesapa a bíróságon.

A páros segítséget kért a kint tartózkodó mentősöktől is, akik azonban nem rendelkeztek a megfelelő felszereléssel , adrenalint adtak neki , amelyet az izomszövetbe fecskendeztek , intravénás készítmény hiánya révén, amire valóban szükség lett volna. Így a fiatalt végül beszállították a kórházba. Az odavezető úton a lány már szinte alig kapott levegőt, szinte elkékült , azt ismételgette barátjának “Ne hagyd, hogy meghaljak! Nem akarok meghalni”.

A fiatal lány elájult , a légzése teljesen leállt és így az agya hosszú perceken keresztül nem kapott oxigént , ami végül maradandó károsodáshoz vezetett. Az amerikai színésznő 27 évesen teljesen lebénult, csak a szemeivel képes valamelyest kommunikálni, és egy csövön keresztül tudják csak táplálni, egész életére gondozásra lesz szüksége.

A család ezután pert indított , melyben 60 millió dollár kártérítés megtérítését kérte a MedicWest nevű mentőszolgálat ellen , végül az amerikai esküdtszék 29,5 millió dolláros, azaz átszámítva közel kilencmilliárd forintos kártérítést ítélt meg, miután a nő súlyos agykárosodást szenvedett , az elfogyasztott perectől.

A pénzt a lány szülei kapták meg , akik jelenleg gondolkodnak lányukról. A nő apja, a már 70 Jack Giacalone elmondta, hogy a kártérítésből egy új házat szeretnének venni, ahol lányának – akit jelenleg a konyhájukban tudtak csak elszállásolni – saját szobája lehet, és építenek számára speciális fürdőszobát.

A szülők elmondták , hogy továbbra is ők szeretnék ellátni a lányukat, akinek az allergiás reakciót követő oxigénhiány hatására kezei és lábai is teljesen lebénultak, csak a szemével tud kommunikálni, és egy csövön keresztül kell táplálni.

A Review-Journal beszámolója szerint az orvosok elég borúlátóak a most 35 éves nő jövőjét illetően , úgy vélik Chantel Giacalone a jelenlegi állapota szerint várhatóan csak 55 éves koráig fog csak élni.