Hirdetés

“Az a baj, hogy hiába magyarázom el, hogy a koronavírus csak alig veszélyesebb, mint az influenza” – nyilatkozta Dr. Szlávik János.

A Dél-Pesti Centrum Kórház infektológus főorvosa, Dr. Szlávik János arról beszélt a koronavírussal kapcsolatban, hogy pánikkeltésről vagy reális félelemről van-e szó.

A főorvos a koronavírus terjedéséről és annak veszélyeiről nyilatkozott.

“Általában ezek a légúti vírusok, ezek a járványok a meleg idővel elmúlnak, ahogyan az influenza is nyáron eltűnik. Ha feltételezem a koronavírusról, hogy el fog tűnni, akkor már nem sok ideje van. Úgyhogy elképzelhető, hogy megússza Európa a komolyabb járványt” – válaszolta arra a kérdésre, hogy hazánkban is megjelenhet-e a vírus.

Mennyire veszélyes a vírus a halálozási arány szempontjából?

“Az a baj, hogy hiába magyarázom el, hogy a koronavírus csak alig veszélyesebb, mint az influenza, az emberek az influenzát megszokták, nem félnek tőle. Csak az Egyesült Államokban eddig, ebben a szezonban 20 ezer ember halt meg az influenza következtében. A koronavírusos halálesetek száma most 2700.”

Dr. Szlávik János azért nagyobb a félelem a koronavírussal szemben, mert az számunkra még ismeretlen, nem úgy, mint az influenza.