Hirdetés

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyi különbség van a férfiak és a nők között. Például a szokások, a gondolkodásmód, tevékenységek megoldása és a többi. Az évek, évtizedek, évszázadok során rengeteg sztereotípia elterjedt a világon, úgymint, a nők több időt töltenek a személyes jellegű higiéniával, mint a férfiak, vagy hogy többet pletykálkodnak, mint az erősebbik nem képviselői. A mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy ilyen jellegű tényekről lerántsuk a leplet és a statisztika segítségével bemutassuk, hogy a férfiak és a nők ugyanazzal a tevékenységgel mennyi időt töltenek.

1, Higiénia.

Sokan úgy vélik, hogy a nők nagyobb figyelmet fordítanak a személyes higiéniára. A statisztika szerint viszont a férfiak foglalkoznak több időt ezzel. A férfiak higiéniai tevékenységei közé tartozik a borotválkozás, zuhanyzás, fogmosás, hajmosás, hajformázás és öltözködés. Az eredmények összehasonlításakor azonban a nők sminkelésre fordított idejét nem vették figyelembe.

2, Internetszörfölés.

Statisztikai adatok alapján a nők nagyjából heti 24 órát a férfiak viszont heti 17 órát töltenek a közösségi oldalakon. Az adatokból még az is kiderült, hogy a férfiak nagyobb figyelmet fordítanak a játékokra, így ők ezért sokkal több időt töltenek az interneten.

3, Telefonálás.

Sokan abban a hitben vannak, hogy a nők többet beszélnek, mint a férfiak. Nos, el kell mondanunk, hogy a statisztikai adatok szerint nincs sok különbség, a férfiak és a nők pletykálkodási ideje között. A férfiak ugyanis heti 7 órát, míg a nők 8 órán át telefonálnak ismerőseikkel.

4, Étkezés.

A nők nagyobb figyelmet fordítanak az ételekre, ugyanis számukra fontos, hogy változatos ételekhez jusson a szervezetük. Ebből kifolyólag több időt töltenek evéssel, mint a férfiak. Kiderült, hogy a nők heti 9, a férfiak pedig heti 7 órát töltenek étkezéssel.

5, Munka.

Azoknak a szülőknek, akiknek kiskorú gyermekei vannak kissé eltérő időbeosztás szerint dolgoznak. Kiderült, hogy a nők ilyenkor heti 21 órát a pasik pedig heti 38 órát dolgoznak. Ennek az az oka, hogy a nők több figyelmet szentelnek gyermekeik nevelésére és a házimunkára.

6, Szabadidő.

A férfiakkal ellentétben a nőknek kevesebb idejük van lazítani, mivel a gyereknevelésre és a házimunkára összpontosítanak.

7, Házimunka.

A nők általában jobban megkövetelik a rendet és a tisztaságot egy lakásban, házban, mint a férfiak. Pontosan ebből kifolyólag a nők több időt fordítanak a házimunkára, hogy megteremtsék maguknak a kényelmet.

8, Sport.

Míg a férfiak testépítés céljából töltenek több időt a konditerembe, addig a lányok fogyás miatt sportolnak heti szinten. Utóbbiaknak nincs szüksége kimerítő és súlyzós edzésekre ahhoz, hogy fitten tartsák magukat. Elegendő egy-két óra kardiózás, vagy jógázás.

9, Gyereknevelés.

A nők több időt töltenek gyermekeik nevelésével és gondoskodásával, mint az erősebbik nem képviselői. Fő feladataik közé tartozik a közös tanulás és a hobbikra járatás. A férfiak ezzel szemben leginkább csak játszanak a gyerekekkel.

10, Hobbi.

Ha összevetjük, hogy a nők vagy a férfiak töltenek-e több időt a hobbijukkal, a válaszunk egyértelműen a férfiak felé húz, ugyanis ők heti szinten kb. 5 órát, míg a nők kb. 3 órát foglalkoznak ezzel. Mint, ahogy feljebb is említettük ennek a gyermeknevelés az oka.

11, Alvás.

Az erősebbik nem képviselői hétköznap kevesebbet alszanak, mint a gyengébbik nem képviselői, amit ők hétvégén próbálnak bepótolni. A nők viszont ezzel ellentétben hétköznap alszanak többet és hétvégén kevesebbet. Ez a házimunkának és a főzésnek is köszönhető.

Te tudtál ezekről?