Hirdetés

Abban mindannyian egyetértünk, hogy kevés dolgot szeretnek jobban a gyerekek, mint a jégkrémet.

Ám akadnak olyan lurkók, akik nem ismernek lehetetlent, ha a kedvenc nyalánkságuk megszerzéséről van szó.
Ebbe a csoportba tartozik az a négyéves kisfiú is, aki közel 800.000 forint értékben rendelt jégkrémet szülei tudta nélkül.

Noah Ruiz számára két dolog létezik, amiért él-hal, az egyik a jégkrém, a másik pedig a hazánkban is népszerű mesefigura, SpongyaBob Kockanadrág.
Így történhetett meg, hogy mikor a kisfiú anyja laptopján garázdálkodva sikeresen belépett egy Amazon-Prime fiókba és meglátta kedvenc mesehősét megformáló ínycsiklandó jégkrémet, kapott az alkalmon és rendelt is abból 51 kartonnal.

A laptopon a mentett jelszavaknak köszönhetően hip-hop be tudott lépni a édesanyja testvérének Amazon fiókjába és nem is volt rest akcióba lendülni. Ezek után egész nap csak annyit hajtogatott, hogy “51…51…51” és mosolygott, ám a furcsa viselkedés nem szúrt szemet a szülőnek, azt a kisfiúnál nem régen diagnosztizált autisztikus spektrumzavarnak tudta be.

Nem sokkal később azonban dühös telefonhívást kaptak Noah nagynénjétől, aki afelől érdeklődött, hogy mégis mi annak az oka, hogy 3 óriási csomagban jégkrémeket szállítottak ki otthonába?

A kisfiú édesanyja előtt kisvártatva kitisztult a kép,rájött, hogy az 51-es szám szajkózása valószínűleg a jégkrémek kartonmennyiségére utalhatott.

Az 51 karton összesen 918 jégkrémet rejtett, a csomagok súlya meghaladta a 35 kilogrammot. Ám nem csak a tárolásuk okozott fejfájást, hanem a rájuk elköltött pénzösszeg is.
A kisfiú művelete ugyanis közel 800.000 forintba került, hiszen a rendelés összege 2619 dollárt tett ki.

A kétségbeesett anya próbálta orvosolni a félreértést és csökkenteni az anyagi kárt, ám az Amazon nem tudta visszahívni a rendelést, mivel azt egy harmadik cégen keresztül küldték és a hitelkártya kibocsájtónak sem állt módjában visszautalni az összeget.


A jégkrémeket így megtartották és végső elkeseredésükben megosztották sztorijukat az internet népével, valamint történetükkel regisztráltak egy adománygyűjtő oldalra, ahol támogatást kértek káruk csökkentésére.

A szokatlan történet sokakból együttérzést váltott ki, hiszen a családnak eddig 23.790 dollárt ajánlottak fel idegenek.

Mivel ez az összeg jóval meghaladja a váratlan küldemény költségeit, az anya a jégkrémek kifizetése után megmaradt pénzt 3 gyermeke iskoláztatására kívánja majd költeni.

Te mit tennél, ha ilyen helyzetbe hozna a gyerkőcöd?
Írd meg nekünk kommentben!