Hirdetés

Könnyfakasztó és egyben szívszorító története van Mackónak, aki bebizonyította, hogy a kutyáknál hűségesebb állat nincs a világon. M. János egy nagybakónaki férfi, aki sétára indult szeretett ebével, de haza már nem érkeztek meg.

Az összeszokott páros június 27-én sétálni indult, de nyomtalanul eltűntek. Ma már tudjuk, hogy János sajnos már soha nem térhet haza, hiszen elhunyt. Hűséges társa, a hétéves Mackó pedig, nem tágított mellőle, másfél hónapig őrizte gazdája földi maradványait.

János családja a férfi eltűnése után hamarosan bejelentést tett a rendőrségen, így körözni kezdték a őt. A keresésben a zalai település lakói is részt vettek. Közel négyszáz ember rendületlenül kutatott János után.

Augusztus 12-én fény derült a tragikus igazságra. Közel két hónap kitartó keresés után a gelsei hegyen rátaláltak János maradványaira. A terület tulajdonosa fedezte fel a holttestet, illetve Mackót, aki morgott rá, amikor felé közeledett. Látta, hogy a kutya erősen védelmez valamit, de soha nem hitte volna, hogy gazdája holttestét őrzi a dűlőn.

‘A kutya olyan dühös és morgós volt, hogy alig lehetett a közelébe menni.” A földtulajdonos megijedt az állatól, így azonnal értesítette a hatóságokat. Az eb ugyan ismerős volt neki, de csak azután derült ki, hogy Mackó az, miután az állatorvos leolvasta a benne lévő chipet.

János halálhírét a nagybakónaki polgármester erősítette meg, aki egyébként szintén részt vett a férfi keresésében. “Igen, valóban őt találták meg.” Mackó jelenleg egy állatmenhelyen van, sorsáról János családja határoz majd.

“Sírva fakadtunk, amikor megtudtuk, hogy mi történt. János fantasztikus ember volt, aki imádta a családját, a lányait, és rajongott a kutyájáért. Nem csoda, hogy Mackó még holtában is vele maradt és nem volt hajlandó elmozdulni mellőle” – mondta a férfi egyik ismerőse.