Hirdetés

A Comedy Wildlife Photography díjátadóját idén is megrendezték, ám a koronavírus-járvány miatt online hirdették ki a nyerteseket. A versenyre hatodik alkalommal került sor, a fő üzenet pedig az élővilág sokszínűségének megőrzése volt. Emellett persze főszerepet kapott a szórakoztatás és a humor is, mivel a fotósok nem pusztán egyszerű, normálisan viselkedő állatokat kaptak lencsevégre.

A győzteseket 44 döntőbe került képből választotta ki a tizenkét tagból álló zsűri. A döntőbe két magyar fotó is bekerült. Kránitz Roland “O Sole Mio!” című felvétele a verseny közönségdíját zsebelte be. A pályázatra összesen hétezer fotó érkezett, így a zsűrinek nem volt könnyű dolga. Scheef Krisztina volt a másik magyar versenyző, akit a zsűri külön méltatásában részesült.

Az idei évben, vagyis 2020-ban az Év legviccesebb állatfotóját Mark Fitzpatrick tudhatja magáénak, aki az ausztráliai Queensland-ben, Lady Elliot-sziget partjainál kapta lencsevégre Terry teknőst, aki egyszerűen bemutat a kamerának. Mark úgy véli, hogy Terry, a teknős figyelmezteti az emberiséget arra, hogy tőlünk függ a vadvilág élete és tennünk kell a természetért. “Terry-nek egy igen nehéz év után sikerült rengeteg embert megnevettetnie, ráadásul egy fontos természetvédelmi üzenetet is közvetít. Remélem, a fotó láttán egy pillanatra mindenki elgondolkodik azon, hogy milyen hatalmas befolyással vagyunk élővilágunkra, és mit tehetünk annak érdekében, hogy épségben megőrizzük.”

Nem is szaporítjuk tovább a szót, mutatjuk is győztest és a díjazott fotókat.

A győztes – Mark Fitzpatrick: Terry, a teknős

Arthur Telle Thiemenn

Ayala Fishaimer

Kránitz Roland

Tim Hearn

Thomas Vijayan

Sally Lloyd-Jones

Petr Sochman

Scheeff Krisztina

Daisy Gilardini

Sue Hollis

Luis Burgueño

Megan Lorenz

Olin Rogers

Charlie Davidson

Jevhen Szamucsenko