Hirdetés

Egy humanoid robotokat készítő vállalat hatalmas összeget fizetni , azoknak a vállalkozó szellemű személyek, akik engedélyezik számukra, hogy a cég felhasználja arcvonásaikat vagy orgánumukat.

Egy orosz robotikai vállalat szokatlan ajánlatot tett közzé. A cég hajlandó 200 000 dollárt, tehát több mint 70 millió forintot, fizetni valakinek azért, hogy az arcát és a hangját felhasználja egy emberhez hasonló robothoz.

Egy sajtóközlemény szerint a Promobot “arcot keres egy humanoid robot-asszisztenshez, amely szállodákban, bevásárlóközpontokban és más zsúfolt helyeken dolgozna. A cég kész 200 ezer dollárt kifizetni annak, aki hajlandó örökre átruházni az arca használatának jogait” – olvasható a közleményben.

Bár a jelentkezések felvétele már lezárul, a cég minden nemű és rasszú, 25 év feletti embert keresett. Ezen kívül az egyetlen különleges feltétel az volt, hogy az illetőnek “kedves és barátságos” arca kellett, hogy legyen.

“Cégünk technológiákat fejleszt az arcfelismerés, valamint a beszéd, az autonóm navigáció, a mesterséges intelligencia és a robotika egyes területein” – áll a Promobot közleményében. “2019 óta aktívan gyártunk és szállítunk humanoid robotokat a piacra. Új ügyfeleink nagyszabású projektet szeretnének indítani, ehhez pedig egy új robot megjelenését kell engedélyeztetniük”.

A cég frissített közleményében elárulta, hogy a kihirdetett felvételre , több mint 200 000 jelentkezés érkezett be.

A humanoid robot a pályázó arcának és testének 3D-s modelljével fog rendelkezni. A pályázónak emellett pedig mintegy 100 órányi beszéd anyagot is fel kell majd rögzítenie, amelyet a robot hangjához használnak fel.

Jelentkeznétek ? Írjátok meg kommentben!