Hirdetés

Minden családnak meg van a maga titka.

Van, amelyiké kisebb, van, amelyiké nagyobb és vannak az akkora méretűek, amiket ép ésszel alig lehet felfogni. Nos, egy ilyennel büszkélkedhet a kiváló színész, Jack Nicholson is!

Jack Nicholson, 1937. április 22-én született John Joseph Nicholson néven.
A legtöbb életrajz ezután úgy folytatódik, hogy anyja Ethel May Nicholson színésznő, apja pedig a John Nicholson kirakatrendező volt, valamint említés esik 18 évvel idősebb nővéréről, June Nicholsonról is.

A színész családját az apa súlyos alkoholizmusa miatt elhagyta, így gyakorlatilag Ethel egyedülálló anyaként nevelte és készítette fel az életre.

Nővére, June showtáncosként tevékenykedett, alig 19 évesen elhagyta a szülői házat, hogy a színészetnek áldozhassa életét, de sajnos fiatalon rákban elhunyt.

Amikor Jack 17 éves lett, nővéréhez hasonló tervekkel vágott neki az angyalok városának, Los Angeles-nek.

Jack be is váltotta a színészethez fűzött reményeit, a 60′-as évek végére, 70′-es évek elejére ismert színésszé avanzsált, 1975-ben pedig első Oscar-díját is átvehette a Száll a kakukk fészkére című filmben nyújtott zseniális alakításáért. De ne szaladjunk ennyire előre…

A színészhez 1974-ben, 37 évesen egy olyan telefon futott be, amit garantáltan nem fog elfelejteni, amíg csak él…

Egy újságíró kereste őt fel, aki a Kínai negyed című filmről készült cikkezni, ennek okán beleásta magát Nicholson életrajzába.

Kutakodása során azonban ellentmondásos információkra lelt és jó oka volt azt feltételezni, hogy Jack édesanyja valójában nem Ethel volt, hanem June, akit a színész egész életében nővéreként kezelt.

Nicholson köpni-nyelni nem tudott az információ hallatán, rágalomnak könyvelte el azt.

Az idő múlásával azonban nem ment ki a fejéből a felvetés, sőt, egyre több emléke tört a felszínre, mely arra mutatott, hogy nővére valóban túlzottan anyáskodóan bánt vele, és a normálisnál is nagyobb szeretettel foglalkozott vele.

Mivel sem nővére, sem anyja nem volt már az élők sorában, így nem tudott konkrétan választ kapni kérdéseire.

A férfit azonban nem hagyta nyugodni a téma, így egyetlen élő rokonához, a nagynénjéhez, Lorraine-hez fordult segítségül, aki egy hosszas beszélgetés után megerősítette az újságíró által elmondottakat.

Lorraine elmondta, hogy June még nem tölötte be a 18-at, mikor teherbe esett Jack-kel és ha még ez nem lenne elég, az apa kilétére sem derült fény.

A szégyen elkerülése érdekében a család úgy döntött, hogy Ethel úgy tesz majd, mintha a kis Jack az ő gyermeke lenne, felneveli őt lánya helyett, a picinek pedig majd a kezdetektől azt mondják, hogy June a nővére és hogy ő egy kései gyermek a családban.

Nicholson ezek után a legtöbbekkel ellentétben cseppet sem volt dühös, egy tengerentúli lapnak így nyilatkozott az esetről:

“Valóban drámai volt az eset, de nem mondanám traumatikusnak az élményt. Pszichésen tejesen egészséges felnőtt vált belőlem. (..)Akkor nem tudtam mit tenni és nem is kellett mit tennem. Egyikük sem élt már. Gyakran mondtam velük kapcsolatban: ‘Mutassatok nekem egy nőt ma, aki képes lenne olyan szinten titkot tartani és megőrizni a méltóságát, mint ők. Nagyra fogom tartani’.”- mesélte mosollyal az arcán.

Te mit tennél, ha valami hasonló derülne ki a családodban?
Várjuk véleményed kommentben!