Hirdetés

A melltartók történelme egészen az ókori Görögországig nyúlik vissza. Azóta persze több fajtája, formája és stílusa is elterjedt a hölgyek körében. Egy időben szinte minden nő viselte ezeket a darabokat ruhái alá, ám az utóbbi években egyre többen szólaltak fel a szoros, néha kínzó melltartó viselése ellen. Komplett csoportok jöttek létre, ahol olyan nők voltak, akik már hátat fordítottak a melltartóknak. Egyre több mozgalmat szerveznek, ahol megpróbálják felhívni nőtársaik figyelmét arra, hogy mennyire nem tesz jót az egészségnek. Mai cikkünkből kiderül, hogy milyen pozitív hatásokat lehet megtapasztalni, ha valaki eldobja ezeket a darabokat, és zöld utat ad a természetességnek.

1, Javul a vérkeringés

Mivel a legtöbb nőnek fogalma sincs arról, hogy mekkora melltartót is kell viselnie, így általában mindig kisebbet választanak, amiben ugyebár sokkal hangsúlyosabbnak tűnik a dekoltázs. Ez mind szép és jó, viszont negatívumai közé tartozik, hogy minél kisebb a melltartó, annál jobban el tudja szorítani az ereket. Sőt be is tud vágni a bőrbe, csúnya, piros nyomot hagyva maga után, amit a viselő csak azután vesz észre, hogy levette. Ha viszont teljesen elhagyják ennek a ruhadarabnak a viselését, akkor bizony rövid időn belül megtapasztalják, hogy javul a vérkeringés, mivel nincs ami nyomja az ereket.

2, Nyugodtabb alvás

Vannak sajnálatos módon olyan nők, akik képesek még az éjszaka folyamán is melltartót viselni. Ez viszont roppant egészségtelen, így érdemes lenne mielőbb abbahagyni. Nem is gondolnák, hogy a melltartó viselés nagyban befolyásolja a szervezet cirkadián ritmusát, s ezt az elméletet tanulmányok is alátámasztották. Ha nem megfelelő ez a ritmus, azzal sokkal nyugtalanabbá, és felületesebbé válik az alvás, ami rányomja bélyegét a nap további részére. Ha te is ilyet tapasztaltál, akkor itt az ideje éjszakára megszabadulni tőle.

3, Akár egy kosármérettel is nagyobb lehet

A legtöbb nő azért választja magának a push-upos melltartókat, hogy hangsúlyosabbá tegyék az idomaikat, ezzel varázsolva szép és feltűnő dekoltázst maguknak. Viszont az ilyen darabok olyan szintű alátámasztást adnak az idomoknak, melyek nagyon gyorsan hozzászoknak a “jóhoz” és elkezdenek megereszkedni. Ezt egyetlen nő sem szeretné, viszont van rá kézenfekvő megoldás. Nem kell mást tenni, mint elhagyni a melltartó viselést. Az emberi test egy nagyon okos és jól összerakott rendszer, mely tökéletesen ellenáll mindennek. Az idomok vagyis a benne lévő izmok sem kivételek. Képesek egy idő után a gravitáció ellen dolgozni és megerősödni ezzel pedig akár egy kosármérettel is megnőhet. Ez azért van, mert az izmok keresztmetszete nő, így teltebbé teszi a “lányokat”.

4, Az idomok megerősödnek és feszesebbek maradnak

Ahogy fentebb is írtuk a keblek egy idő után elkezdenek megereszkedni, aminek a melltartók az okai. Mivel semmivel nincsenek az izmok rákényszerítve arra, hogy erősödjenek így egy idő után látványosan megereszkednek. Jean-Denis Rouillon a Besançoni Egyetem professzora több, mint 15 éven át tanulmányozta a női test anatómiáját. Ez idő alatt jó pár érdekességre rájött. Az egyik ilyen, hogy a melltartót viselő nők keblei egy év után akár 7 mm-rel is megereszkedhet. Ez az arány a melltartó nélkül élő nők esetében jóval kevesebb volt. Hasonló eredményeket értek el egy Japánban végzett tanulmány során is.

5, Javul az idomok általános egészségi állapota

A melltartó likvidálása képes javítani a bőr és az izmok egészségét. Például akadnak olyan darabok, melyek nem lélegző anyagból készülnek, ez pedig csapdába ejti az izzadságot és piszkot alatta, aminek negatív hatását a bőr fogja elszenvedni. Ilyenkor irritáció alakulhat ki, mely viszketésben, kiütésekben jelentkezik. Sőt, ha valaki szinte folyamatosan viseli a bőre el is színeződhet, ez pedig sokkal egyenetlenebb bőrszínt eredményezhet. Mégis ki akar sötétebb foltokkal élni a testén? Még egy plusz pont a melltartó viselés ellen, hogy javul a véráramlás és az izomzat.

Ti hátat fordítanátok neki?