Annak ellenére, hogy 1989-ben jelent meg a “Simpson család” című sorozat, még mindig nem veszítette el varázsát, ugyanis több millióan nézik világszerte ezt a népszerű műsort. Azonban néhány esemény, ami benne szerepelt igen csak felkeltette az emberek figyelmét, ugyanis olyan jelenetek, épületek, tárgyak, plakátok és egyéb dolgok bukkannak el benne, amik még meg sem történtek. Például, emlékeztek Neymar sérülésére a Világbajnokságon, nos, pontosan egy ugyanolyan jelenet zajlott, csak 2014-ben. Honnan tudhatták a műsor készítő, hogy ez meg fog történni? Ma olyan tényeket és érdekes információkat mondunk el nektek róla, ami bizonyítja, hogy a sorozat írói igazi látnokok.

A Shard felhőkarcoló építése Londonban

Amikor Lisa Londonba megy a nézők észrevettek valamit a kép bal sarkában, ami nagyon hasonlít a 87 szintes “Shard” felhőkarcolóhoz. Sokan teljesen meglepődtek, ugyanis az épületet csak 2009-ben kezdték el építeni. Hab a tortán, hogy a felhőkarcoló helye pontosan ugyanott van, ahol a rajzfilm sorozatban láthattuk. Talán az építészek úgy döntöttek, hogy megvalósítják, ami a mesében volt.

Epizód: Lisa esküvője

Megjelenés dátuma: 1995. március 19.

Bengt R. Holmström Nobel-díjat kap.

Az egyik epizódban Lisa, Milhouse Van Hooten és Martin Prince együtt nézte a Nobel-díjátadót, majd az eredmények kihirdetése után Milhouse kap egy papírdarabot, amin az látható, hogy Bengt Holmström is nyer. 2016-ban a finn közgazdász valóban megkapta a közgazdasági Nobel-díjat.

Epizód: Művész élet.

Megjelenés dátuma: 2010. szeptember 26.

A Nemzetbiztonsági Ügynökség figyeli az amerikaiakat.

Az egyik 1997-es részben láthattuk, ahogy Homer feje fölött a különböző amerikai szervek vezetékei húzódnak. 1997-ben pletykaszinten terjedt a hír, hogy ezek a szervek megfigyelik az amerikaiakat. 2013-ban, azonban a CIA egykori alkalmazottja, Edward Snowden elmondta az újságoknak, hogy a kormány lehallgatja a hívásokat és lenyomozza az interneten meglátogatott oldalakat.

Epizód: Homer misztikus utazása

Megjelenés dátuma: 1997. január 5.

Neymar lesérül.

Az egyik Simpson-epizódban egy fantasztikus labdarúgó sérülést szimulál és hordágyon viszik le a pályáról. Az epizód megjelenése után néhány hónappal Neymar a világbajnokságon egy hasonló sérülést szerez és ugyanúgy viszik le a pályáról, ahogy a sorozatban a másik futballistát.

Epizód: Apám, a hős.

Megjelenés dátuma: 2014. március 30.

A Rolling Stones továbbra is turnézik.

Lisa szobájában látható egy poszter a “Rolling Stones” zenekarról, amin az olvasható, hogy a banda továbbra is turnézik. Tizenöt évvel az epizód megjelenése után, 2010-ben a zenekar tervezte, hogy egy búcsúturnéra mennek, ám ők mind a mai napig mennek turnéra.

Epiód: Lisa esküvője

Megjelenés dátuma: 1995. március 19.

A “Csillagok háborúja” valamint az “Alvin és a mókusok” egy napon jelennek meg.

A stúdiós bejáratánál a “Csillagok háborúja” valamint az “Alvin és a mókusok” poszterei láthatók. A két film valóban egy azon napon, 2015. december 18-án került a mozikba.  Ennek az előrejelzésnek az egyedisége abban rejlik, hogy az epizód levetítésének idején senki sem gondolta volna, hogy lesz a Csillagok háborújának 7. része.

Epizód: Akárki Homer

Megjelenés dátuma: 2009. szeptember 27.

A Disney felvásárolja a 20th Century Fox-ot.

A filmgyártó stúdió bejárata előtt látható a 20th Century Fox logó valamint alatta Walt Disney neve. 19 évvel később a Walt Disney Stúdió felvásárolta 52,4 milliárd dollárért, így olyan híres filmekhez kapott jogokat, mint az „X-Men”, „Avatar”, „The Simpsons”, „Apes Planet” stb.

Epizód: Hollywood-i színészek Springfieldben

Kiadás dátuma: 1998. november 8.

A Notre Dame leégése.

A férjek és kérések című epizódban Homer és Marge a Springfieldi Notre Dame-ban bujkál a dühös tömeg elől. Az emberek az utcán vasvillákkal és fáklyákkal várják őket a kapu előtt és azt tervezik, hogy felgyújtják azt. A valóságban 2019. április 15-én komoly tűz ütött a párizsi Notre-Dame székesegyházában.

Epizód: Férjek és kérések

Megjelenés dátuma: 2007. november 18.

Ne higgy el mindent, amit látsz.

Az interneten futótűzként kezdett el terjedni egy fake epizód a Simpson családból, ahol a Notre-Dame lángol. Ez azonban csak egy jó Photoshop munka, valódi epizódban nem így történt az eset.

Szerintetek a sorozat készítői a jövőbe látnak?