Hirdetés

A mai világban az emberek már sokkal jobban odafigyelnek az arcápolásra. Régen nem igazán volt jellemző, hogy az ember hámlasszon is, meg hidratáljon is, meg mindenféle egyéb műveletet hajtson végre azért, hogy pihe puha és pattanástalan arcbőre legyen. De most, a közösségi oldalak világában nincs olyan ember, aki ne akarna szép és tökéletes lenni. Egy csúnya pattanás, mitesszeres bőr vagy a ráncok kialakulása viszont teljesen tönkre tudja tenni a megjelenést. A világhálón több oldal is van, melyek különböző arcápolási szereket értékesítenek és számtalan cikket lehet olvasni, milyen a jó és hatékony arcápolási rutin. Sajnos azonban még így sem mindenki engedheti meg magának a drága készítményeket, ezért nem is foglalkoznak különösen az arcukkal. Mai posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy egy pénztárcabarát megoldást kínáljunk. Bemutatjuk nektek, hogy az egyszerű gőzölés micsoda csodákra is képes.

1, Kitisztítja a szennyeződéseket a pórusokból

Az arc gőzölése során a meleg kitágítja a pórusokat és a benne lévő fekete szennyeződések valamint a faggyú is könnyebben ki tudnak ürülni. Sokan bele sem gondolnak, hogy menny szennyeződés van a levegőben, ott van például a kocsik és egyéb közlekedési eszközök, valamint a gyárak füstje. De szennyeződéseket gyűjtenek össze még a sminkek, a hidratálók és a fényvédők is. Fontos, hogy valamennyi faggyú legyen a bőrön, de ha túl sok van az pattanások kialakulásához vezet.

Az arc gőzölésével lehet szabályozni a faggyútermelést.

2, Eltünteti a pattanásokért felelős baktériumokat és az elhalt sejteket

A bőr az emberi test legnagyobb szerve, ami bizonyos időközönként regenerálódik és cserélődik. Az arcon halmozódik fel a legtöbb baktérium és kosz, hiszen az ember piszkos kézzel is lazán hozzáér. Viszont nem minden baktériumtól kell megijedni, ugyanis vannak olyanok,melyek jótékony hatással vannak a szervezetre. A bőr teljes megújulási ciklusa 28 naponta megy végbe, ám előfordul, hogy egy kicsit rá kell segíteni, mert az elhalt sejtektől a bőr nem kap elegendő mennyiségű oxigént. Ilyenkor szoktak sokan hámlasztani, de az arc gőzölésével is el lehet tüntetni az elhalt sejteket és baktériumokat.

3, Az arcod több oxigént fog kapni általa

Akadnak emberek, akik szeretik jó messziről kerülni a gőzölést. Ilyenek például, akik allergiától, rosaceától szenvednek. Abba sajnos nem gondolnak bele, hogy így még több negatív hatású dolgot kell az arcbőrnek elviselnie. A gőzölés segít a bőrnek, hogy több oxigénhez jusson. Ilyenkor a véredények kitágulnak, és az arc bepirosodik viszont ettől nem kell megijedni, mert ez egy teljesen normális dolog. A rosaceásoknak alapjáraton is vörös színben pompázik a bőre, ami nem is tetszik nekik így még inkább kerülik az ilyen eljárásokat.

4, Képes késleltetni a ráncok megjelenését

Mind tisztában vagyunk vele, hogy nők milliói szeretnék késleltetni a ráncok kialakulását. Ma már több módszer létezik erre, például a kollagénkapszulák szedése. A kollagén termelés 25 éves kortól folyamatosan csökken így egy idő után elkerülhetetlen, hogy ráncok jelenjenek meg. Erre ad megoldást a kollagén, ám, ha erre nincs pénz, akkor a gőzölés is szuper alternatíva lehet. A magas hőmérséklet és a gőz hatására olyan szinten megindul a keringés, hogy fokozza a kollagéntermelést és az elasztin képződést. Ennek hála a bőr rugalmasabb lesz és a ráncok is később jelennek meg.

5, Természetes hidratáló

Feljebb már írtuk, hogy a gőzölés eltünteti a faggyút és a felesleges olajat, ami amúgy arra kényszeríti a testet, hogy természetes olajokat állítson elő, amivel hidratáltabbá tudja tenni a bőrt. Ez sokkal hatásosabb, mint bármilyen hiperszuper hidratáló krém, arról nem beszélve, hogy a test tudja, mennyire van szükséged. Van azonban még egy dolog, amire jó a gőzölés ez pedig, hogy növeli a bőr permeabilitását, így nem engedi el a nedvességet.

6, Segít a bőrápoló termékek jobb felszívódásában

Fontos, hogy tudd a gőzölés nem egy gyógymód ezért nem szabad úgy kezelni. Ez egy általános bőrápolási rutin lényeges része. A gőzölésben az a legnagyszerűbb, hogy minél többet csinálod annál biztosabb lehetsz benne, hogy a különböző krémek, testápolók jobban felszívódnak a bőrödbe.

Ez annak köszönhető, hogy eme eljárás fokozza az oxigénellátást, így a pórusok szabadok és több dolgot képesek felszívni. Minél jobb az oxigénellátás annál jobban reagál a bőr a termékekre. Például a hidratált bőr sokkal jobban fel tudja szívni a szérumokat, a hatás pedig jóval előbb látható lesz.

Te szoktál otthon gőzölni?