Hirdetés

Oly sokszor kerül elő az a téma, hogy milyen az ideális nő? Most nem a belsőtulajdonságokról beszélünk, hanem a formákról. Persze erre nem lehet egyértelmű választ adni. Mert mindenki a maga szubjektív véleménye alapján tud nyilatkozni, hogy mi az ami tetszik. Ebben a témában nem lehet általánosítani. Van akinek a magas vékony tetszik, és van aki inkább a gömbölyűbb formákat kedveli.

Bár készült egy felmérés, ami alapján ki mondható, hogy van olyan alak amely a legtöbb férfit vonzza.

John Speakman professzor tanulmánya 10 különböző ország férfiait vette alapul. Leírást kellet adniuk az általuk legvonzóbbnak tartott alakról, majd az alábbi ábrán felállítani a rangsorukat. A legkedveltebbtől a legkevésbé kedveltig.

Az első helyen leggyakrabban a széles csípőjű és nagy mellű nők kaptak helyet. A túlsúlyos nők a legkevésbé kedveltek. Leginkább az átlagos testalkatra tekintenek fel a férfiak. Nem szeretik a nagyon vékony nőket sem. Azt sem bánják, ha van rajtuk egy kis felesleg.

A médiának köszönhetően sokan úgy vélik, hogy a normális testalkat a csont sovány. Pedig azok a nők, akiket nekünk mutogatnak sem tartoznak az egészséges kinézetűek közé. A normál emberen van zsír is.

Az évek előrehaladtával sokat változott a világ. Ettől eltekintve nem jelenti azt, hogy bárkinek is meg kellene változni. Nem vagyunk egyformák, mindenki úgy jó, ha jól érzi magát a bőrében, ahogy van. Senki kedvérét ne változtassunk. Mindenkinek megvan a párja a világban, aki olyannak szereti amilyen.