Hirdetés

Az apa és lánya szeretet az egyik legerősebb kötelék, ami létezhet két ember között.

Chris Brannigan a 9 éves Hasti édesapja. A gyermek egy nagyon ritka genetikai betegséggel született. Eleve kis súllyal jött a világra, de nem volt koraszülött. Születése után rohamok gyötörték és enni sem tudott rendesen. Élete nagy részét az intenzív osztályon töltötte, majd idővel kiderült, hogy mi is áll a dolgok mögött.

Hasti Cornelia de Lange-szindrómával született, melyet egy gén mutációja okozott. A betegség jellemzői a korai öregedés, szorongás és nehéz beszéd. Hasti soha nem lesz képes önállóan élni. Számtalan további betegség alakulhat ki nála. Fogyatékosság, szívproblémák stb. A betegségre nem létezik gyógymód, de a család reménykedik, hiszen a génterápia évről évre rohamosan fejlődik. Ha ma nem is, de egy nap talán lesz megoldás a kislány betegségére.

50

A szülők persze minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy gyermekük meggyógyuljon. Létrehoztak pár éve egy jótékonysági szervezetet Hope for Hasti (Remény Hasti számára) névvel. Pénzt próbálnak gyűjteni a Jackson Laboratory orvosbiológiai kutatóintézet számára, hogy ezzel is gyorsítsák a folyamatot.

50

Chris tavaly 1000 kilométert gyalogolt mezítláb az Egyesült Királyságban és ezzel 1 millió dollárt gyűjtött össze. További 2,5 millió dollárt szeretne összegyűjteni.

A kutatók jelen állása szerint létezik egy kezelés, mely hatékonynak tűnik, de szorít az idő. A kislány állapota évről évre romlik, így nincs vesztegetni való idejük.

“Ha Hastira nézek egy gyönyörű kislányt látok. Nekem fel sem tűnik, hogy beteg, de pontosan tudom, hogy az idő szorít. Cselekedni kell!” – mondta az apa.

Chris újfent útnak indult, hogy megszerezze a fennmaradó összeget. Augusztus végén indult Maine államból Észak-Karolinába. Természetesen mezítláb.

“Mezítláb járom végig az utat. Nem segít senki sem. A családoknak sem, akiknek egyedül kell felvenni a harcot a betegséggel.” – mesélte az apa.

Egy 55 kilós hátizsákkal járja végig az utat. Ebben minden benne van, ami kellhet, többek között egy kempingfelszerelés. Emellé még magával viszi Hasti egyik plüssmackóját is. A kedvencét.

Chris a brit hadsereg őrnagyaként szolgált és rengeteg dolgot kellett kibírnia. Szerinte azok semmik voltak ehhez képest. Ez az igazi küzdelem.

“Számos bevetésen voltam korábban, de a legnagyobb csatám ez lesz. Az a küldetésem, hogy megváltoztassam a lányom életét. Nem hagyom, hogy a betegség elvegye az életet bárkitől is. Segítsetek, hogy megvívhassam ezt a csatát és megváltoztathassam a kislányom sorsát.” – mondta az apa.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!