A Taxi című filmet nagy valószínűséggel mindenki ismeri. Az első részt 1998-ban mutatták be. A forgatókönyv Luc Besson, a rendezés pedig Gérard Pirés nevéhez fűződik. A főszereplő Samy Naceri, aki a taxi tulajdonosát és sofőrjét, Danielt alakítja. Daniel pizzafutárból lett taxis őrülten száguldozik Marseille utcáin Peugeot 406-os fehér taxijával. Egyik utasa egy rendőrtiszt, a szerencsétlen és kissé balek Émilien Coutant-Kerbalec, aki a fuvar végén megbünteti. A történet természetesen csak bonyolódik, de felesleges lenne elmesélnünk, hiszen szinte az egész világon ismerik azt.

A produkció műfaját tekintve az akciófilm, a filmvígjáték és a bűnügyi film kategóriába is besorolható. Egyetlen résszel azonban nem fejeződött be a történet, ugyanis még négy folytatás került a mozikba. A Taxi 2. 2000-ben, a Taxi 3. 2003-ban, a Taxi 4. 2007-ben és a Taxi 5. tizenegy évvel később, 2018-ban debütált. 2004-ben egy feldogozás is készült belőle az amerikai kontinensen, aminek főszereplője Queen Latifah volt. A produkció hazánkban Amerikai taxi címmel volt látható.

A Taxi utolsó, vagyis ötödik része nem nyerte el a nézők tetszését, hiszen itt már két fiatal srác a főszereplő és nyoma sincs a korábbi, már jól megszokott karaktereknek. De erről a filmről több szót most nem ejtünk, inkább visszatérünk az eredeti szereplőkhöz. Nos, az első rész óta eltelt huszonkét esztendő, így a sztárok is sokat változtak. Több szereplőt jobban szemügyre kell vennünk, hogy megleljük benne a korábbi karaktert. Posztunkban megmutatjuk hogy néztek ki huszonkét éve és hogy festenek most a Taxi-széria szereplői.

Samy Naceri (Daniel)

Frederic Diefenthal (Émilien)

Marion Cotillard (Lilly)

Emma Sjöberg (Petra)

Bernard Farcy (Gibert felügyelő)

Jean-Christophe Bouvet (Bertineau tábornok)

Frédérique Tirmont (Madame Bertineau)

Édouard Montoute (Alain)

Bai Ling (Qiu)

Jean-Luc Couchard

François Damiens

Sébastien Thiery

Djibril Cisse

Sylvester Stallone

Végül, de nem utolsó sorban…A TAXI akkor és most.