Hirdetés

Két dolog biztos karácsonykor. Az, hogy lesz Reszkessetek betörők a tévében és a bejgli. Bár az utóbbi nem száz százalék. 🙂 1990-ben forgatták le ezt a kedves kis családi filmet. Magyarországon 30 éve töretlen népszerűségnek örvend. Igazából senki nem tudja, hogy miért lett “kötelező” karácsonykor Reszkessetek betörőket nézni. Tény és való, hogy a film bájos, aranyos vicces. Szinte mindenki kívülről tudja már az egész szövegkönyvet. Sokan panaszkodnak, hogy miért nem lehet valami mást nézni. Miért kell minden évben kötelezően ezt műsorra tűzni. A poén az, hogy azok, akik panaszkodnak, ugyanúgy leragadnak előtte, ha a tévében játsszák.

Eltelt 30 év és számunkra a Kevint alakító Macaluay Culkin ugyanaz a bájos, szőke kisfiú a szemünkben. Az idő azonban megállíthatatlanul megy.

Nézzük meg, hogy festenek ma a Reszkessetek betörők szereplői.

Kate Maccalister – Catherina O’Hara
Torontói születésű kanadai-amerikai színésznő, forgatókönyvíró és humorista. Több Tim Burton filmben is szerepelt. Beetlejuice, Karácsonyi lidércnyomás, Frankenweenie. 2010-ben Emmy-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában.


Peter Maccalister – John Heard
Amerikai színész. A Reszkessetek betörők filmeken kívül nem igazán hozott Hollywood semmi kiemelkedőt a számára. Pár sorozatban szerepelt, illetve a Sharknado-ban láthattuk. Sajnos 2017-ben szívroham következtében elhunyt.


Harry Lime – Joe Pesci
Ő akkor már világsztárnak számított. Több, híres maffiafilmben is szerepelt. A Nagymenőkben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott. Érdekesség, hogy nem akarta elvállalni a szerepet, ugyanis ő nem érezte magát egy olyan “vígjáték” figurának. De végül is elvállalta a szerepet és nagyon jól állt neki. Azóta inkább a zenélésnek él.

Marv Merchants – Daniel Stern
Amerikai színész. Nagyobb szerepe neki sem volt. Talán még a Kék Villám című akciófilmből ismerhetjük. A színészet mellett még próbálokozott rendezőként és forgatókönyvíróként is. Pár dokumentumfilmben narrátorként működött közre.


Buzz Maccallister – Devin Ratray
Több filmben is játszott, de ezek közül nem sok jutott el hozzánk. Vagy csak nem tűnt fel benne. A Reszkessetek betörők két részén kívül még a Denisz a komisz című vígjátékban láthattuk. A Little Bill and the Beckleys zenekarban gitározik és énekel.


Fuller Maccalister – Kierna Culkin
Ő valójában a főszereplő, Macaluay Culkin testvére. Egy egész kis szerepe volt, de nagyobb karriert futott be, mint a bátyja. A Fargo sorozatban nagyon szerették a nézők. Játszott a Minden jöhet című filmben, aminek a főszerepét kapta. Golden Globe jelölést is begyűjtött.

Jeff Maccalister – Michael C. Maronna
Pár kisebb szerep után abbahagyta a filmezést. Legalábbis, ami a színészkedést illeti. Ettől függetlenül villanyszerelőként dolgozik filmes stábok tagjaként.

Kevin Maccalister – Macalay Culkin
Sajnos nem volt egy jó gyermekkora. 15 évesen függetlenednie kellett a családjától, mert a szülei azon marakodtak, hogy kié legyen a felügyeleti jog. Végül az apja lett a menedzsere. 1998-ban feleségül vette Rachel Minert, de 2000-ben elváltak. 8 évig romantikus szálak fűzték Mila Kunis-hoz, de 2010-ben úgy döntöttek, hogy szakítanak.

A színésznek számtalan alkalommal gyűlt meg a baja a rendőrséggel. Egyrészt a tudatmódosító szerek rabja volt. Elvonókúrákra járt. Elvileg sikerült felhagynia vele, de a dohányzás azóta is a szenvedélye. Napi 2-3 dobozzal elfüstöl.

Felröppent a hír, hogy kezd egyenesbe jönni. Rátalát Brenda Song-ra, aki a Disney Channel egyik sztárja. 2017 óta vannak együtt és a lesifotókon nagyon boldognak tűnnek. Bízzunk benne, hogy így is marad.

Látszólag tényleg minden rendben van.


Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!