Az ikonikus rajzfilmkészítőnek hatalmas álma volt, hogy egy olyan vasút birtokában legyen, amire az emberek felülhetnek. Természetesen ez még azelőtt volt, hogy a legendás Disneyland megnyitotta volna kapuit. A férfi ki is találta, hol fogja megcsinálni a vasutat. A választása saját kertjére esett.

Walt egyenesen rajongott a vonatokért, ami nem csoda, hiszen édesapja vasútépítőként kereste a kenyerét az Union Pacific Railroad vállalatnál, idősebb testvére pedig mozdony vezetőként tevékenykedett Santa Fe Railway-ben.

Amikor Disney tinédzser volt a Pacific Railway nevű társaságnál dolgozott, ahol az volt a fő feladata, hogy mindenfélét eladjon az utazóknak, például cukorkát, újságot, esetleg szivart, rágót… stb. Előfordult, hogy megvesztegette a mérnököket egy kis finomsággal, hogy had nézhesse a mozdony mechanikájának működését.

A 46 éves férfi vásárolt egy vonatkészletet, és nem sokra rá megtudta, hogy munkatársai nagy játékvasutat csináltattak saját otthonuk kertjébe. Ekkor döntötte el Disney, hogy túl fogja szárnyalni őket.

Azért, hogy Walt megvalósítsa álmait, Los Angeles területén vásárolt magának és családjának egy két hektáros földet, ahova szépen elkezdte kiépíteni a 800 méteres sínt, hogy az 1:8 arányú vasútja elférjen rajta. A kisvasút a Carolwood Pacific Railroad nevet kapta.

A férfi rövid időn belül fel is húzta a házát, ami két sín között volt. Természetesen ennek Lillian Disney egyáltalán nem örült, hiszen az egész házat körül ölelték a sínek. Walt kedveskedni szeretett volna feleségének, ezért egy alagutat épített a sín fölé, hogy Lillian virágokat tudjon ültetni a tetején. De szerette volna még jobban le venni a lábáról, így a mozdonyt Lilly Belle-nek keresztelte el.

A cégtulajdonos Disney saját embereivel építtette meg a mozdonyt, majd 1949-ben próbálták ki először egy karácsonyi céges bulin. 1950-ben pedig már pályára is állhatott.

A vagonok külsejét és belsejét maga Disney pingálta ki, hogy még látványosabb legyen.

Szerencsére hatalmas népszerűségnek örvendett az emberek körében ez a vasút, ami képes volt 12 felnőtt ember súlyát elhúzni. Viszont volt egy apró hiba ezen a remek művön. Nem rendelkezett fékkel, így amikor meg akarták állítani, hátramenetbe kellett kapcsolni. Sajnálatos módon azonban 1953-ban az egyik vendég túlságosan is gyorsan vett be egy kanyart, melynek következtében a mozdonyból kicsapódó forró gőz, megégetett egy 5 éves gyermeket. Disney nagyon félt, hogy további balesetek fognak történni, így be is zárta a helyet, sőt évtizedekkel később fel is szedte a síneket.

A Lilly Belle nevű mozdony a Walt Disney Családi Múzeum birtokában van, ami San Francisco-ban, Kaliforniában található.

Mivel nagyon a szívéhez nőtt ez a kis park, ezért valami nagyobbat, biztonságosabbat és maradandót akart létrehozni. Így nyitotta meg kapuit 1955-ben az első Disneyland vidámpark, ami Anaheimben, Kaliforniában található.