Hirdetés

Ahány nemzet, annyiféle szokásuk van, és ez igaz a szerelmi kapcsolatuk kiépítésére is. Vannak országok, ahol nagyon-nagyon lassan haladnak a felek, ám vannak olyanok, ahol kettőt pislogunk és már össze is jöttek az emberek. Nyilván a tradíció és a mostani felgyorsult világ is befolyásolja ezt, ám, hogy tökéletesen tisztában legyünk azokkal a dolgokkal, hogy a világ különböző országaiban, hogyan is flörtölnek egymással az emberek, elhoztuk nektek ezt a cikket, amiben leírjuk ezeket a fontos és érdekes információkat. Eláruljuk mit szabad és mit nem szabad tenni eme országokban, ha fel akarnak valakit szendi.

1, Franciaország: nyitott és szórakoztató.

A franciák szeretnek flörtölni, de általában csak szórakozás céljából használják a képen látható mondatokat. Ők általában a divatról, ruhákról, időjárásról és kávéról beszélnek. Fontos számukra a nyitottság és a gördülékeny kommunikáció.

Mit szabad: meghívhatnak másokat egy csésze kávéra, de nem kocsmába, mert ott minden nagyon zajos. Egy kellemes beszélgetéshez csendesebb környezet kell. Üdvözlés gyanánt lehet adni puszit.

Nem szabad: nem célszerű a jövővel, családalapítással, fizetéssel kapcsolatos kérdéseket firtatni.

2, Spanyolország: elegánsak.

A spanyolok rendszeresen bókolnak a kiszemeltjüknek, persze ezt nem viszik túlzásba. Illemtudón megkérdezik, hogy bejelölhetik-e a partnert valamelyik közösségi oldalon, hiszen ez egy nagyon jó módszer, amivel fent lehet tartani a kapcsolatot.

Mit szabad: érdeklődést kifejezni a másik személy, annak élete és munkája iránt.

Nem szabad: az exről vagy politikáról beszélni és durván megrázni a másik kezét.

3, Németország: egyéni megközelítés.

Németországban a nőket viccesnek beállított bókokkal sértik meg, melyet a kreativitás hiányának tartanak. Ha valaki bókol egy nőnek a megjelenésével kapcsolatban, akkor csak nevet egyet rajta, de nem veszi komolyan.

Ezért Németországban egyénileg közelítik meg a hölgyeket. Az egyik lehetséges megoldás, ha az általa olvasott könyvről kezdesz el pozitív dolgokat mondai, például, hogy mennyire tetszett. Ez annak a jele is, hogy van hobbid.

Mit szabad: őszintének lenni, értékelni a másik fél hobbiját.

Nem szabad: politikáról, vallásról beszélni.

4, Japán: nem rohannak.

Japánban minden kapcsolat lassan épül fel. A flörtölés ebben az országban nagyon kifinomult, tiszteletteljes és lassú. A felek találkoznak a közös barátokkal, csatlakoznak a szociális hálózatokhoz, és elkezdenek kommunikálni egymással.

Mit szabad: testbeszéd használata, mellyel jobban ki tudják fejezni érdeklődésüket. Tiszteletteljesnek és pontosnak lenni.

Nem szabad: engedély nélkül megérinteni a másik személyt. Túl közvetlennek lenni intim ügyekben.

5, Svédország: gyakorlatiasság.

Svédországban az indiszkrét flörtölést elfogadhatatlannak tartják. A svédek sokkal jobban figyelnek a részletekre, mint bárki más. Például megdicsérik a kiszemeltjük szemszínét, vagy valami apró részletet a megjelenésükben.

Mit szabad: figyelmesnek, hitelesnek lenni.

Nem szabad: ahhoz ragaszkodni, hogy egyedül fizesd a számlát az étteremben, kávézóban, mert ez sértő a másik fél számára. Eltúlozni a bókokat vagy személyi kérdéseket feltenni.

6, Olaszország: fizikai közelség.

Az olaszok számára a fizikai közelség olyan természetes, mint másnak a levegő vétel. Szívfájdalom nélkül megölelik még az ismeretlen embereket is. A férfiak kiszemeltjüket állandó jelleggel dicsérik, olyan bókokkal halmozzák el, hogy “Te vagy a leggyönyörűbb a világon.”

Mit szabad: érdeklődni a személyes és szakmai élet iránt.

Nem szabad: múltbéli kapcsolatokról beszélni, megosztani azt az információt, hogy a szüleiddel élsz.

Gondoltátok volna, hogy ilyen szokásaik vannak?