Hirdetés

A Grimm testvérek eredeti meséjére alapozott, de felfrissített, modernizált, élőszereplős Hófehérke-mozifilmet kezdett forgatni a Disney-stúdió, akiknek meggyőződésük, hogy a világszerte ismert 1937-es alapmű után ideje változtatni a mese koncepcióján.

A stúdió újításokkal kapcsolatos bejelentése azonban nem csak a rajongók között szült parázs vitákat, hanem a szakmai köröket is megosztja.

A legnagyobb port többek között azt kavarta, hogy a 2023-ban érkező Hófehérke és a hét törpe című filmben a 21 éves színésznő, Rachel Zegler kapja majd a főszerepet, akit a Steven Spielberg rendezte West Side Story-ból ismerhetett meg a közönség.

Miért ez nagy felhajtás? Kapaszkodj…
Annak ellenére, hogy a klasszikus mesében Hófehérkét szó szerint úgy festik le, hogy:” Ő a legszebb a vidéken, bőre fehér, mint a hó”, a megreformált mozifilmben főszerepet játszó Rachel cseppet sem fehér bőrű.

A Disney állja a sarat a kritikákkal szemben, a tömegek által kifejezett unszimpátia ellenére sem változtat a koncepcióján, és felhívta a figyelmet arra is, büszkén vállalják, hogy számukra fontos, hogy kiálljanak a faji sokszínűség mellett – itt nem árt megjegyezni, hogy a nemsokára debütáló, szintén élőszereplős Kis hableányban is fekete bőrű színésznő nyerte el Ariel szerepét.

A filmet rendező Marc Webb szerint sincs a ‘nem mindennapi’ szereplőválasztással semmi gond, állítása szerint Rachel az egyetlen és igazi jó választás a szerepre, amit a 21 éves színésznő különös erejével, intelligenciával és optimizmusával magyaráz.

Na de mégis ki az a Rachel Zegler?

Kolumbiai édeasanya és lengyel származású édesapa második gyermeke. A színésznőnek még nincs túl nagy filmes múltja, a fent említett West Side Story-s szerepén kívül nem láthattuk nagyobb moziban, igaz, a filmben nyújtott alakításáért Golden Globe díjjal jutalmazták, mint Legjobb női főszereplő.

A fenti fotókat elnézve sokaknak nehéz lehet őt elképzelni Hófehérke szerepében, de szerencsére a nemrég megkezdődött forgatáson készült pár felvétel a színésznőről, melyeken a klasszikus jelmezben látható.

A rajongók teljesen kiborultak ezen képek láttán, a legtöbben egyszerűen nem tudják megérteni, hogy miért kell a jól megszokott, ismert, klasszikus szerepeket ennyire kiforgatni.

A fotók nyilvánosságra hozatala után nem sokkal megjelentek az első kritikus kommentek is a közösségi oldalakon:

“Kérlek, ne értsetek félre, de Hófehérke szó szerint úgy van leírva, hogy: olyan fehér az arcbőre, mint a hó. Egyértelműen barnás az arcbőre. Az a ruha pedig komikusan néz ki. “

Ám akadtak, akik egyenesen kijelentették, hogy szerintük ki lett volna a legmegfelelőbb választás Hófehérke eljátszására:

“Anne Hathaway-nek kellett volna lennie Hófehérkének.”

Szerinted kinek van igaza? A Disney-nek, vagy a hagyományokhoz ragaszkodó rajongóknak?
Te meg fogod nézni a filmet?

Várjuk véleményed kommentben és amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!