Hirdetés

A híres vagy hírhedt fekete pontok az orrunkon nem más, mint a faggyúcsatornákat eltömítő faggyúcsomók. Azért feketék mert a tetejüket nem védi a bőr és így a por, a kozmetikumok maradványai felhalmozódnak rajta. Ettől befeketedik.

Ezek a pontok mondhatni normálisak és gyakoriak. Minden korosztályban jelentkezhetnek nemtől függetlenül. Nagyobb mértékben jelentkezik olyanoknál, akiknek zsíros a bőrük és tágabb pórusaik vannak. Leggyakrabban az orron, homlokon és az állon figyelhetők meg.

Ezek nem ártalmasak. Akkor van gond, amikor begyulladnak és egy jó nagy pattanás lesz belőle. Ezért kell időben megszabadulni tőlük. Lehetőleg nem túl agresszív módszerrel, hogy a bőr ne sérüljün.

Mutatunk egy fájdalommentes módszert, amellyel könnyedén megtisztíthatod és összeszűkítheted a pórusaidat. Csökkenti a bőr zsírosságát és megakadályozza az akne kialakulását.

Fogkefe és fogkrém!

Először is forrázzunk ki egy fogkefét. 5 perc elég lesz. Gőzöljük ki az arcunkat. Használhatjuk gőzöléshez a jól bevált módszereket mint például a menta és a kamilla.

Az arc problémás területein kis mennyiségű fogkrémet használjunk. 5 percig hagyjuk fenn majd körkörös mozdulatokkal a fogkefét használva masszírozzuk a bőrt.

Fontos, hogy nem minden fogkrém megfelelő erre a célra. Ne legyen nagyon szemcsés és ne tartalmazzon túl sok mentolt, mert az allergiás tüneteket válthat ki.

Mossuk le meleg vízzel.

Hetente 1-2 alkalommal használjuk mindezt, a bőr állapotától függően.

A bőr rendszeres és időben történő tisztítása megóvja a pórusok eltömődésétől.

Emellett figyeljünk a diétára is. A túlságosan fűszeres és olajos étrend fokozzák a faggyútermelést.

A megelőzés mindig jobb mint a kezelés!

Ti mit gondoltok? Kipróbáltátok már? Írjátok meg kommentben, hogy mit tapasztaltatok!