Hirdetés

Gyakorlatilag nincs olyan ember a földön, akinek ne lenne Facebook fiókja. A felhasználók száma napról-napra bővül, aminek Zuckerbergék nagyon örülnek. Rendszeresen bővítik és fejlesztik az oldalt, próbálnak minél több újdonságot belevinni, hogy még érdekesebb legyen a felhasználók számára. Nemrégiben újítottak a Facebook Messenger alkalmazáson is. De most egy nagyon érdekes lépésre szánták el magukat.

Nemrégiben már hivatalosan is bejelentették, hogy tesztelik a rendszert.

Jön a fizetős Facebook.

Mindenki járt már legalább egyszer a Facebook kezdőoldalán, ahol az a szlogen szerepel, hogy: “Regisztráció ingyenes és az is marad.” Az elején még Mark nem igazán akart reklámokat a Facebook felületén, ő egy teljesen letisztult képet szeretett volna. Legalábbis a legelején valóban ezt akarta. De aztán jöttek a fejlesztések, így egyre több reklám és hirdetés kapott helyet a felületen. Vajon Zuckerberg feladta volna elveit?

Nagyon sokszor olvashattunk pletykákat arról, hogy a Facebookot mégis fizetőssé akarják tenni, de sokáig nem derült ki, hogy ez igaz vagy csak kacsa az egész. Aztán egyszer Mark megszólalt, hogy semmiféleképpen nem lesz fizetős a Facebook, nem kell ettől félnünk.

Legalábbis eddig a pillanatig, ugyanis fizetőssé tesznek egy olyan funkciót az oldalon, amit gyakorlatilag minden ember használ a hétköznapjai és a hétvégéi során.

Íme, mi az amit pénzért cserébe tudsz majd használni:

Pénzt kérhetnek a csoportokért.

Tuti te is tagja vagy egy-két, vagy épp sok Facbook-csoportnak, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy bizonyos eseményekre invitáljanak meg embereket, vagy épp valami érdekes témát boncolgatnak a csoportban, mint például a főzés, takarítási praktikák, könyvek,  vicces mémek, állatok.

Give Me The Zucc (@samepictureofzucceveryday) által megosztott bejegyzés,

Véleményezünk bizonyos dolgokat az oldalon belül, vagy saját magunk osztunk meg érdekes lehetőségeket, illetve az élet nagy dolgait vehetjük napirendre. De ezen változtatnának így a csoportok adminjainak kezébe adná a lehetőséget, hogy tagdíjat szedjenek.

Ezeken a csoportokon kezdik el bevezetni az újítást:

Főzős és szülőknek szóló csoportok.

A “The Verge” információi alapján már elkezdték letesztelni ezt a funkciót. Első körben a főzéssel illetve szülőkkel kapcsolatos csoportokban kezdik először bevezetni, ahol lakberendezéssel foglalkoznak illetve recepteket osztanak meg egymás között a tagok.

De, hogy valójában mennyibe fog fájni a csoport tagjainak a tagság? Információink szerint, 5 és 30 dollár közötti összegbe fog kerülni, ami nagyjából, 1400-8400 Ft-ba fog kerülni havi szinten. Valószínű, hogy ebből az összegből a Facebook is fog kapni egy kis részt.

Mit szóltok ehhez az újításhoz?