Hirdetés

Egy mindenki számára könnyedén végezhető gyakorlatsor, ami még a pénztárcánkat is kíméli. Ráadásul még a fölösleges kilóktól is segít megszabadulni. Ez az amit nagyon nehéz elhinni, pedig igaz. Egy japán színésztől, Miki Ryosuktól hallottuk egyszer, hogy számára a fogyás olyan egyszerű, mint a levegővétel. Ma már tudjuk, hogy ezt szó szerint is érthetjük. Miki nagyjából 13 kg-tól szabadult meg a speciális légzéstechnikájával mindössze 50 nap alatt.

Ezt a gyakorlatot véletlen fedezte fel. Igazából a hátfájásán szeretett volna könnyíteni. A lényege, hogy napi 2-5 percet töltsünk mély be-és kilégzéssel . És eközben hosszan feszítsük izmainkat, majd kilégzésnél engedjük el.

1. Álljunk egyenesen. A farizmainkat feszítve, egyik lábunkat helyezzük a testünk. A súlyunk nagyjából 90%-a legyen a hátsó lábunkon. Így szívjuk be a levegőt 3 másodpercig. Közben a karjainkat emeljük a fejünk fölé. Ezután jön a 7 másodperces kilégzés, ami közben a test izmait teljesen meg kell feszíteni, és ezzel egyidejűleg engedjük le a karjainkat.A légzéseket 2-5 percig ismételni kell, és mindennap el kell végezni.

2. Álljunk egyenesen, és feszítsük be a farizmokat. Egyik kezünket a hasunkra, a másikat pedig a derekunkra tegyük. A belégzés tartson legalább 3 másodpercig, miközben a gyomor tájékán feszítsük testünket. Kilégzésnél is ez a teendő. Feszít és legalább 7 másodpercig fújjuk ki a levegőt.

Bár a testmozgás nem elhanyagolható, a légzéssel könnyebben megbirkózhattunk az előttünk álló feladattal. A fogyási folyamatban hatalmas szerepe van, mivel bőségesen ellátja oxigénnel a testet. Ez hozzájárul a tápanyagok lebontásához és hasznosításához. A  szervezetben lévő méreganyagoktól is segít megszabadulni.

Egy egyetemen végzett tanulmányok is bizonyítják, hogy a mozgás és a légzés kombinálása segít eredményessé tenni a fogyási szándékot. A kutatásban részt vett emberek étkezését nem szabályozták, csak heti 4 alkalommal végeztették el velük a gyakorlatsort. Így sikerült 12 hét alatt 3 kg súlyfeleslegtől megszabadulni.