Hirdetés

A rendőrség mindent elkövet, hogy a közlekedési szabályokat a lehető legtöbben betartsák, így a közelmúltban fokozott számú ellenőrzéssel találkozhattunk az ország szinte minden táján.

A közúti ellenőrzések során a hatóság a legtöbb esetben a sebességmérésre fókuszál, de gyakori a alkoholfogyasztás ellenőrzésére, és a biztonsági övek használatának megfigyelésére kiélezett akció is.

S bár a bűnüldöző szerv kezében már számtalan eszköz rendelkezésére áll az autósok ellenőrzésére, nem félnek újabb, kiszúrhatatlanabb módszerekhez is folyamodni.

A traffipaxok, a VÉDÁK, a civil autós rendőrök mellett egy újabb, a közlekedők számára észrevehetetlen módszerrel, mégpedig helikopter bevetésével is figyelik az autósok lépéseit.

A napokban a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának helikopterével tartottak ugyanis ellenőrzést a rend őrei.

A március 11.-i akcióban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai vettek részt, mely során a megye két nagy forgalmú főútját, a 2-est, illetve a 22-est pásztázták a levegőből.

A megfigyelés során leginkább az előzési, elsőbbségadási, kanyarodási szabályok be nem tartására vetemedőket büntették, de a tehergépjárművek tiltott helyen, vagy szabálytalanul elkövetett előzései is csekket értek.

A magasból lefülelt közlekedők adatait a légi csapat a szabálysértést követően a földi egységeknek továbbította, akik a szabálysértők nyomába eredtek és intézkedtek. Az akció sikerén felbuzdulva a rendőrség elmondása szerint egyre több légi ellenőrzésre lehet majd számítani nem csak Nógrád megye területén, hanem az egész ország forgalmas útjainak mentén.

Bár sokaknak új információként szolgál, hogy a gépjárművek vezetőivel szemben már légi eszközöket is bevet a rendőrség, nem ez az első eset, amikor helikopterrel ellenőriztek.

2020. június 25-én az M86-os számú autóút vas megyei szakaszán is végeztek hasonló ellenőrzést, melyről videó felvétel is készült.

A rendőrség elárulta, hogy nem csak a szabálytalan manővereket tudják észlelni a magasból, hanem a kézben tartott mobiltelefon használatot, a tilosban parkolást, sőt még a biztonsági öv használatának meglétét is látják.

Te egyetértesz a helikopterek bevetésével?
Írd meg véleményed kommentben!