Hirdetés

” Minden nap reggel 6 órakor kelek, hogy a reggelit készítsek a férjemnek és kitakarítsam a házat, ha a nők úgy vigyáznának a férjeikre , mint én, az enyémre , nem lenne annyi válás.”

Reggel 6 órakor az ágyból kipattanva Bronte Rawlingson a konyhába siet, hogy összedobja férje kedvenc reggelijét , ragyogó tisztára varázsolja a lakást és gondosan felkészítse a gyereket a következő napra.

Míg a világon szépen fokozatos helyreállnak a dolgok , és a tömegek lassan visszatérnek munkahelyeikre, Bronte nem megy sehova.

A szerelem hatására fiatal nő úgy döntött abbahagyja a magániskolát, és 19 évesen fiatal anyuka és feleség lesz. Önmagát „hagyományos feleség”-nek valló asszonyt nem érdekli a karrier.

A 29 éves fiatal nő és 35 éves férje Phil, úgy gondoják, hogy az otthon maradás és a „nőiesség” megőrzése segíti házasságuk virágzását.

„Úgy vélem, az egyik oka annak, hogy ennyi sikertelen házasság van, hogy a nők nem úgy viselkednek, ahogy a férfiak szeretnék.”

” Tudom, hogy a férjem szereti, ha vigyázhat rám és gondoskodhat rólam, akkor boldog ha én nőként viselkedek, hogy ő férfias lehessen. Kiegyensúlyozzuk egymást. ”

Miután elkészítette Phil reggelijét az essexi Frinton -i otthonukban, Bronte gondoskodik arról, hogy gyermekeik, Amelia, kilenc, Fenella, hat éves, és Theodore, 18 hónapos is egyenek.

“Néha rántottát, néha pedig omlettet készítek Phil számára”-mondja. „Szeretem ha tisztességes reggelit kap , és legalább ebédig jóllakott. Nem lehet egy férfit csak pirítóssal etetni.”

„Az idősebb két gyerek kicsit válogatós, így soha nem csak olyan egyszerű reggelit rakok eléjük mint a müzli.”

„Ez azt jelentheti, hogy különféle ételeket, például brioche vagy lekváros pirítósokat, palacsintákat és turmixok közül válogathatnak , hogy biztosan mindenki elégedett legyen – én kész vagyok ezt megtenni a családomért. Ez a munkám anyaként. ”

Annak ellenére, hogy Bronte drága magániskolába járt Ipswichben-és kiváló érettségi jegyeket szerzett, sosem vonzotta különösképp a karrier építés gondolata.

Ehelyett 19 évesen szándékosan teherbe esett, miután Philhez költözött, akivel 16 évesen találkozott a tengerparton.

Az a döntése, hogy fiatal anya lesz, sok iskolai barátját meglepte , akik mostanra már nagy karriert futottak be ügyvédként vagy orvosként.

Bronte azt mondja: „Ez biztos , hogy hatalmas meglepetés volt mindenki számára. Senki sem számított arra, hogy főállású anyuka leszek. De ez az én választásom.

Kislány korom óta mindig arra vágytam , hogy anya és feleség legyek. Régebben is álmodoztam róla, amikor a babáimmal játszottam.

„Összetört a szívem, amikor 12 éves koromban el kellett raknom őket, de úgy éreztem, hogy középiskolásként már túl öreg vagyok ahhoz, hogy játsszak velük.”

De anyává válni sem volt olyan egyszerű, mert Bronte szülei nagyon csalódottak voltak.

„Nem fogok hazudni, a szüleimmel való kapcsolat feszült volt egy ideig. Azt akarták, hogy menjek egyetemre.

De én imádok itthon lenni. Jó helyen vagyok , és gondoskodhatok a gyermekeinkről.”

Bronte úgy véli, hogy a nők nem kaphatnak „mindent”.

Nagyon boldog, hogy otthon maradhat , amíg Phil keresi a pénzt.
Egész nap takarít – portalanít, takarít és rendet rak a gyerekek után.

” Próbálok szakítani egy kis időt magamra is, de nehéz feladat. Naponta kétszer takarítom a fürdőszobát és a konyhát – Philnek szakálla van, a lányoknak pedig tengerimalacai, szóval sokszor van rendetlenség.”

Bronte még azt is bevallotta, hogy a nemrégiben Somersetben eltöltött családi nyaraláson sem tudott nyugodtan pihenni, mert úgy érezte , hogy a szállásuk tisztaságának színvonala nem volt megfelelő.

Aggódik amiatt is, hogy az iskolai nemzeti tanterv nem fordít kellő hangsúlyt az „elveszett tantárgyakra” – mint a varrás, kötés és főzés -, amelyeket otthon tanít gyermekeinek.

Bronte úgy véli, hogy mindenki megválaszthatja a saját életstílusát, ő csak egy hagyományos ötvenes évekbeli szerepet akart.

„A szüleim sok pénzt fizettek azért, hogy magániskolába mehessek, azzal a feltételezéssel, hogy egyetemre megyek.

-De határozott elképzelésem volt arról, hogy én otthon maradó főállású háziasszony és anyuka szeretnék lenni. 17 éves koromban költöztem Philhez, és 19 évesen már megvolt Amelia. Így volt eltervezve.

“Anyának lenni csak erre tudtam gondolni. Valami hiányzott, amíg azzá nem váltam.”

Bronte, aki néhány hónap után abbahagyta az iskolai tanulmányait azt állítja, hogy azok az emberek, akik lekicsinylik a fiatal anyukákat, ostobák, ugyanis a gyereknevelés hihetetlenül kemény munka.

„Ha évekkel ezelőtt nem született volna gyermeke 20 éves korában, akkor azt mondták volna , hpgy el van késve , most pedig furcsán néznek rá amiért így van. Nagyon is intelligensnek kell lenni a gyermekek neveléséhez.

” Nem gondolnék olyan karrierre, amely elveszi az időt a családomtól.

„Annyi ember támaszkodik a dajkákra, de én szeretnék ott lenni a gyerekeimért.

„Nagyon magas elvárásaim vannak. Nem lennék képes ennyire sokfelé megosztani magam.

„Az emberek azt mondják, hogy elvesztegetem a képességeim, különösen azért, mert magániskolába jártam.

„De egyszerűen lazán állok az oktatáshoz. Nem hiszem, hogy az egyetem a legfontosabb. ”

„Bronte elismeri, hogy néha „antifeministának” gondolhatják őt.

„Olyan nagy nyomás nehezedik a nőkre, hogy helytálljanak a férfiak világában , hogy a hagyományos nőiesség teljesen hiteltelenné és alábecsülhetővé vált.

„Többnyire pazarlásnak tartják ha egy művelt nő a háziasszonyi életet választja.

„Mintha ez egy olyan foglalkozás lenne , amit csak a kevésbe tanult vagy intelligens nők végezhetnének.”

„Emma Watson színésznő egyszer azt mondta:„ A feminizmus nem egy bot, amellyel meg lehet verni egymást ”.

„Úgy tűnik, hogy a feminizmus sokszor szégyellni szokta, ha egy nő a hagyományos feleség szerepet választja , de ez mindenkinek a saját döntése kellene , hogy legyen.”

” Itt vagyok én, tanult és erős gondolkodású nő, aki a hagyományos háziasszony élet mellett döntött , és nem is lehetnék boldogabb a döntésemmel.”