Hirdetés

Bár az oltási hajlandóság folyamatosan nő az országban, még így is több millió ember gondolja úgy, hogy nem szeretné felvenni a koronavírus elleni vakcinát. Nekik üzentek a mai Kormányinfón.

Bár európai viszonylatban nagyon jól állunk átoltottság szempontjából, a nyájimmunitásról beszélni még túlságosan korainak bizonyul. E tényre alapozzák az operatív törzs szakemberei azon intézkedéseket, melyek -elviekben- a vírus átadását és rohamos terjedését kívánják megfékezni.

Másfél hete léptek érvénybe azok az új szabályok, melyek előjogokat adnak azon embereknek a számára, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, mely igazolt megbetegedés vagy az oltás felvétele után vehető birtokba.

Sokan reménykedtek abban, hogy ez az egész úgynevezett ‘megkülönböztetősdi’, csak pár hétig, vagy az 5 millió beoltott eléréséig fog tartani, ám ki kell ábrándítanunk mindenkit, hiszen a mai kormányinfón ennél jóval hosszabb távlatokról esett szó.

Gulyás Gergely a mai beszéde során ugyanis egyértelműsítette és hivatalossá tetté, hogy minimum meddig élvezhetik pozitív előjogaikat azok, akik védettségi igazolvány tulajdonában állnak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai napon hivatalosan bejelentette, hogy minimum augusztusig tervezik fenntartani a korlátozásokat azon emberek számára, akik valamilyen módon nem szereztek védettséget és nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Nekik tehát a teljes nyári időszak során mellőzniük kell az éttermek, kávézók belső tereit, a koncerteken való részvételt, a kalandparkokat. És itt még nincs vége…

Emellett, mivel csak védettségi igazolvány birtokában kerülhető el a külföldről való hazatérés utáni 10 napos karantén, külföldre tett nyaralásuk után az igazolvány nélküliek továbbra is 10 nap hatósági karantén letöltésére lesznek kötelezettek.

Gulyás Gergely emellett elmondta, az oltás ettől függetlenül még mindig nem kötelező, csak válaszható.

Nektek mi a véleményetek erről?
Szerintetek jogszerű így eljárni?
Várjuk válaszaitokat kommentben!