Hirdetés

A kínai nőket lehet irigyelni hibátlan bőrükért és egészséges, fényes hajukért. Erős, egészséges hajuk titka az ősi kínai Huangluo faluból származik. A “Long Hair Village” néven ismert Yao nők híresek a hosszú és fényes hajukról. A legtöbb nőnek ezen a területen 1,4 méternél hosszabb haja van!

Most megosztjuk, a titkukat, ami a fermentált rizsvízben rejlik.

Ősi idők óta a Yao nők, valamint a kínai császári hercegnők a megfőzött rizs vizét használják hogy megmossák a hajukat. A Yao nők számára hosszú és fényes hajuk a legértékesebb ékszerük, amely hosszú életet, jólétet, gazdagságot és a szerencsét jelképezi.

A Yao nők haját szentnek tartották, és senki sem érinthette meg, és nem is láthatta, csak férjeik és gyermekeik. Ha valaki a családon kívülről pillantást vetett rá, akkor kénytelen volt 3 évig a nő családjával élni, mint sógor. Ezt az elavult törvényt az 1980-as évek végén eltörölték.

Hogyan készítsük el ezt a mágikus főzetet:

Íme, hogyan készítheted el és használhatod ezt a mágikus varázsszert:

Öblíts le egy csésze rizst, hogy megtisztítsd.

Tedd a rizst egy tál vízbe 15 percig, és alkalmanként keverd meg.

Öntsük le a vizet a rizsről egy edénybe.

Hagyd szobahőmérsékleten egy vagy két napig, amíg el nem kezd fermentálni és savanyúvá válni.

Forrald fel és hagyd kihűlni.

Ha szeretnéd, hozzáadhatsz néhány csepp teafa, levendula vagy rozmaringolajat.

Használd ezt a vizet természetes samponként finoman a fejbőrbe masszírozva.

Alaposan öblítsd le.

A tanulmányok szerint a fermentált rizsvíz számos előnnyel jár:

Antioxidánsokban, ásványi anyagokban és E vitaminban gazdag, amely javítja a haj rugalmasságát és helyreállító tulajdonságokkal rendelkezik.

Inozitot tartalmaz, ami egy olyan szénhidrát, amelyről ismert, hogy megjavítja a sérült hajat. Ezenkívül megvédi a hajat a jövőbeni károktól.

Az erjesztett rizsvízben található aminosavak segítenek megerősíteni a hajszálakat.

A rizsvíz előnyei a bőr számára:

A rizsvíz nem csak a haj, hanem a bőr számára is előnyös. A benne található vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak csodákat tesznek a bőrrel. A rizsvíz tartalmaz ferulinsavat is, amely nagy antioxidáns. A rizsvíz különböző bőrrel kapcsolatos felhasználási lehetőségei:

Arc tisztító: Márts egy vattapamacsot a rizsvízbe, és óvatosan használva, néhány percig masszírozd az arcodba. Hagyd megszáradni az arcodon. Majd óvatosan öblítsd le az arcod langyos vízzel. Használd nap mint nap a bőrápolási rutin részeként, és elkezded észrevenni, hogy a bőr lágyabbá, rugalmasabbá és ragyogóbbá válik.

Pattanás kezelés: A rizsvíz csillapítja és feszesíti a bőrön található pórusokat. Segít a pattanások vörösségében is.

Napégés kezelése: A hideg rizsvíz nagyszerű módja a gyulladások és a napégett bőr kezelésének.

Kezeli az ekcémát: Kend be az ekcémás területet egy vattapamacs segítségével. Masszírozd bele néhány percig, majd hagyd megszáradni. A rizsvízben jelen lévő keményítő hatékonyan csökkenti az ekcéma bőrre gyakorolt ​​hatását.