Hirdetés

A legtöbb ember imádja a fejtörőket, találós kérdéseket, rejtvényeket, különbség kereső képeket, mivel ezáltal könnyedén meg tudják tornáztatni az elméjüket. Az internet pedig tele van ilyen és ehhez hasonló feladatokkal, feladványokkal, melyek csak arra várnak, hogy az emberek megoldják őket. Jelen cikkünk is pár igazán érdekes és lebilincselő kérdéssorozatot mutat be, ahol bizony figyelni kell, hogy meg lehessen fejteni őket. A jó válasz egy aprócska figyelmetlenségen is el tud bukni, így mindenki jól nyissa ki a szemeit. Ha képes vagy az összes kérdésre jól válaszolni, akkor a nagyon intellingensek csoportjába tartozol.

1, Ki hazudik?

A képen látható férfi visszatért a snowboardozásból, s mikor leült barátai körében észrevette, hogy eltűnt a kajája. Rákérdezett a barátainál, hogy tudnak-e erről valamit?! Az egyik azt mondta, hogy egész nap korcsolyázott a befagyott tó jegén, a másik pedig azt, hogy reggel óta ücsörög a tűz mellett és ugyanazt az italt szürcsöli. A férfi azonnal elmosolyodott, mert leesett neki, hogy ki az, aki egyértelműen hazudik. Na, de honnan jött rá ilyen gyorsan?

2, Hány gyufaszál van a képen?

3, Ki a valódi anya?

4, Hány kilósak az állatok és mennyit nyomnak együtt?

5, Ki okozta a rendetlenséget?

6, Kinek kell azonnal felkeresnie az orvost?

7, A képen csak egy nő van veszélyben. Melyik az?

8, Honnan tudta a rendőr, hogy a férfi hazudik?

Egy férfi január 1-jén azzal hívta fel a rendőrséget, hogy egy értékes tárgyát ellopták, míg ő a szomszédban lévő szilveszteri bulin volt. Szerinte a buli csodálatos volt, a karácsonyi fények pedig feldobták a hangulatot. A férfi a buli házigazdáját, vagyis a szomszédját gyanúsította. Amikor a rendőr kihallgatta a szomszédot, nem kellett végighallgatni a meséjét, mivel egyből tudta, hogy a bejelentő férfi hazudott. Honnan tudhatta?

9, Kösd össze a köröket 3 vonallal, úgy, hogy nem emeled fel az ujjad.

10, Melyik nő várandós?

Válaszok:

1, Honnan tudta a férfi, hogy melyik barátja hazudik? Nagyon egyszerűen. Ha valóban ugyanazt az italt szürcsölte volna reggel óta, akkor a jégkockák már rég felolvadtak volna a tűz melegének köszönhetően. De, ahogy a képen is látszik, azok még bizony benne vannak az italban.

2, Összesen 8 darab gyufaszál van a képen. Ennek oka, hogy az öngyújtónak króm felülete van, így a szálak vissza tudtak róla tükröződni. Vagyis, amit annak felületén látunk, azokat nem kellett beleszámolni.

3, A valódi édesanya a kávét tartogató asszony. Miért? Nos, mert egyáltalán nem tűnik kipihentnek és kávé van a kezében, meg étel a lábán. Egy édesanya egy szem hunyásnyit sem tud aludni, ha a gyermeke beteg, rosszul van vagy kórházban van.

4, Az állatok összesen 27 kilogrammot nyomnak. Ezt egy nagyon egyszerű egyenlettel lehet levezetni:

Kutya = K; Macska = M; Egér = E

M+E=10; K+E=20; K+M=24
M=10-E; K=20-E
20-E+10-E = 24; E = 3

Ha E=3, akkor M=7; K=17
E+M+K= 27 kg.

5, A kettes számú kislány okozta a felfordulást a házban. Ha jól megnézed, akkor látható a kezén a kiöntött étel maradéka.

6, A hármas számú hölgynek kell azonnal orvoshoz mennie, mert fel vannak dagadva a lábai, ami keringési problémára utalhat.

7, A futógépen futó hölgy van a legnagyobb veszélyben, mivel rágógumit rág közben. Elég egy rossz mozdulat, lépés, és félrenyelheti.

8, Honnan tudta a rendőr, hogy a férfi hazudott? Onnan, hogy a karácsonyfa égősorából kettő izzó hiányzik, ebből kifolyólag biztos, hogy nem működhettek a szilveszteri buli alatt sem.

9, Íme a három vonal.

10, A hármas számú nő várandós, mivel nincs bekötve a cipőfűzője. Egy várandós nő a nagy pocakja miatt, már képtelen lehajolni és bekötni a cipőit.

Neked hányat sikerült kitalálni?