Hirdetés

Manapság az internet világában mindenki legalább egy közösségi oldalra fel van regisztrálva. Még az is, aki egyébként nem akar. Ennek több oka lehet. Egyrészről bizonyos oldalak már össze vannak kötve a közösségi oldalakkal. Ilyenek például a webshopok, de még akár a banki ügyintézést is megkönnyíthetjük egy ilyen regisztrációval. Vannak olyanok, akik felregisztrálják a szüleiket, hogy ne unatkozzanak a karantén alatt. Így legalább megkereshetik a régi osztálytársaikat. Ezzel nincs is semmi probléma, hiszen pont erre való. Nem? Így volt ez a 2000-es évek végén is, amikor ezt az egészet kitalálták.

Azóta eltelt több mint tíz év és ez az egész rendkívüli módon kifordult magából. Manapság már egy állásinterjú előtt is lecsekkolja a munkáltató a profilunkat, továbbá a társkeresésnek is egy alapvető pontja, hogy leellenőrizzük a másikat. Ez már azért kezd kissé necces lenni. Akarva-akaratlan is kénytelenek vagyunk olyan színben feltüntetni magunkat, amely nem teljesen fedi a valóságot. Nyilván nincs azzal semmi probléma, hogy a 20 szelfi közül a legelőnyösebbet töltjük fel. A gond akkor kezdődik, ha már alapvetően egy nagy hazugság az, amit mi a profilunkkal a világ felé mutatunk. Pedig az az igazság, hogy az esetek nagy részében már ez a sztenderd. Az instagramon feltöltött fotók nagy része egy hatalmas kamu.

Ezt leginkább az influenszereknek köszönhetjük. Összegyűjtenek egy hatalmas követőtábort, majd megpróbálnak lenyomni a torkunkon valami terméket. Csinál magáról 100 bikinis fotót, majd a 101. képen épp bemutatja, hogy mivel fehéríti a fogát. A cél az, hogy minél több kedvelést és megosztást tudjanak elérni ezzel. Az őt támogató cégek pedig fizetnek. Nem is keveset. A pénz összege attól függ, hogy mekkora követőtáborral rendelkezünk.

A lényeg az, hogy az esetek többségében a képek mind kamuk. Erről számtalan cikket írtunk már mi is. Voltak olyanok, akik egy stúdiót béreltek ki, mely úgy volt berendezve, mint egy magángép fedélzete. Ezzel azt próbálták elhitetni a követőikkel, hogy ők éppen a magángépükön dzsanáznak ide-oda.

A most következő alanyunk is hasonló cipőben jár. Nemrég végigfutott az interneten egy fotó, melyen egy meglehetősen vonzó tanárnéni épp mutat valamit az egyik diáknak. Persze mindannyiunk fejében megfogant a gondolat, hogy mennyire szerencsés a srác, és hogy mi mennyire pechesek voltunk, amikor suliba jártunk. Nekünk miért nem volt ilyen kis miniszoknyás tanárnénink?

Aztán szépen lassan kiderült az igazság. A lányt Alina Evans-nak hívják. 22 éves és Karagandából származik. Mindenki szeretne ennek a nőnek a hallgatója lenni, de sajnos el kell, hogy keserítsük az internet népét. A hölgy csak egy szimpla instagram modell. Semmi köze a kazah oktatáshoz. Alina luxus életmódot folytat. Sokat utazik és márkás cuccokat promóz a profilján.

De vajon ki szponzorálja???

Szelfi

Még egy szelfi

Hát…tanárnőnek jobban örültünk volna.

Így inkább csak egy tucatlány.

Aki szereti a luxust.

Meg a pózolgatást.

Meg a háziállatát.

A képeit több ezren kedvelik.

Mondjuk még influenszer mértékkel nézve is unalmasak a fotói.

Ezek szerint van pasija is…

Az biztos, hogy luxus életet él. Vagy talán ez is kamu?

Bár így elnézve…vígan strandolgat.

Operába készül?

A bor szinte alap minden fotóján. Lehet, hogy csak almalé…

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.