Hirdetés

Azt, hogy ki a ‘jó’ anya és kit lehet ‘rossznak’ nevezni, sok minden befolyásolja, ám mindkét jelzőhöz márkánsan köthetőek bizonyos tulajdonságok/személyiségjegyek.

Azok, akik azt vallják, nekik tökéletes édesanyjuk van, legtöbbször a mindent felülíró bizalmat, az állandó törődést és a feltétel nélküli szeretetet emlegetik arra a kérdésre válaszként, hogy miért szeretik oly nagyon szülőanyjukat.

Azoknál, akik úgy érzik ‘nem szerető/nem jó’ anya mellett nőttek fel a legtöbbször az hangzik el ‘vádként’, hogy állandó tehernek érezték magukat gyermekkorukban, érzelmileg elérhetetlen anyával rendelkeztek és gyakori volt a testi fenyítés.

Természetesen anyának lenni a világ legnehezebb feladata és senki sem úgy jön a világra, hogy minden esetben tudja mikor-hogy kell viselkedni/dönteni/érezni, ám vannak olyan nők, akiknek ez egyszerűen a zsigereikben van.
És itt kell megemlíteni annak a fontosságát is, hogy egyáltalán nem mindegy, mi is a leendő anya horoszkópja, ugyanis születési idejéből komoly következtetéseket lehet előre levonni azzal kapcsolatban, milyen szülővé fog majd válni.

Egyes csillagjegyek ugyanis sokkal nagyobb valószínűséggel válnak ‘jó’ anyává, persze, mint minden esetben itt is lehetnek kivételek!

Nézzük az asztrológia szerint melyik az a négy csillagjegy, akiből szinte biztosan tökéletes anya válik!

Halak (február 19. – március 20.)

Az érzelmek és érzékenység csillagjegyében születettek szavak nélkül is pontosan tudják mit éreznek gyermekeik. Érzelmileg rendkívül gazdag személyiségüknek köszönhetően kiváló beleérző képességgel rendelkeznek, nyitottak a beszélgetésekre, elfogadóbbak az átlagnál. A gyermeknevelés során harmóniára és kiegyensúlyozottságra törekszenek, távol áll tőlük a negatív életszemlélet, így gyermekeiket is arra tanítják, hogy megpróbálják mindig szépnek és derűsnek látni az életet, higgyenek az álmaikban és kövessék a megérzéseiket.

Mérleg (szeptember 23. – október 22 )

Nem túlzás azt állítani, hogy e jegy szülöttei a legkiegyensúlyozottabb anyák, hiszen minden törekvésük arra irányul, hogy gyermekeiket minden szempontból felkészítsék a nagybetűs életre. Határozottak, nem kenyerük a túlzott kényeztetés, de mindig kimutatják szeretetüket gyermekeik felé. A problémákat mindig a racionalitás mentén próbálják megoldani, nem jellemző rájuk a zajos konfliktuskezelés, a kiabálás és a túlzott büntetések alkalmazása sem. Kiemelten fontos számukra, hogy intelligens, tájékozott, talpraesett felnőttekké neveljék gyermekeiket és ezért bármit megtesznek!

Bak (december 22. – január 19.)

A Bak jegyében született nők tipikusan azok, akik mint mindenben, így a gyermeknevelésben és az anyaságban is tökéletességre törekszenek és időt, energiát nem spórolva meg is valósítják azt. Fontos számukra, hogy gyermekeik az alapvető értékeket és hagyományokat kövessék, nagyon pici kortól arra tanítják a csemetéiket, hogy a család a legfontosabb. Kissé szigorúnak tűnhetnek, de határozottságuknak köszönhetően felelősségteljes, tisztelettudó, tanult gyermekeket nevelnek amellett, hogy érzelmileg is támogatják, szeretik azokat. Kitartásukat és szívósságukat, mérhetetlen tenni akarásukat is átültetik utódaikba neveltetésük során, melynek köszönhetően gyermekeik többnyire sikeres és boldog jövőt tudhatnak be maguknak.

Rák ( június 22. – július 22.)

Határozottsága mellé társuló érzékenysége teszi kiváló anyává a Rák jegyében születetteket. Mindig tartják magukat az általuk felállított szabályokhoz, de emellett nem nyomják el utódaikat túlzott szigorral, hagyják, hogy saját bőrükön tapasztalják meg az élet kevésbé napos oldalát is. Szeretik biztonságban tudni gyermekeiket, de nem korlátozzák őket túlzottan, legyen szó akár tanulmányokról, akár kapcsolatokról vagy barátokról. Barátként próbálnak tekinteni csemetéikre, de megkövetelik a tiszteletet, amit következetes nevelésüknek hála meg is kapnak. Ésszerűségre és őszinteségre nevelnek, érzelmileg is jól építik kapcsolatukat gyermekeikkel.

Nos… Te beletartozol a legjobb anyáknak kikiáltott négy csillagjegy valamelyikébe?
Írd meg nekünk kommentben!