Hirdetés

Kitört a nyár lassan ideér a kánikula is, ilyenkor mindenki a víz mellé kívánja magát, aminek az egyik védjegye a fürdőruha, és hát persze, ki ne szeretné a tökéletes alakját mutogatni a tengerparton. Elkezdtél edzeni és diétázni a szezonra, de valahogy még sem akar rólad lemenni a kiló? Nagyon egyszerű a képlet, rosszul eszel. Mi összegyűjtöttünk  néhány ételt és annak kalóriatartalmát, amiket biztos napi szinten fogyasztasz mert azt gondolod attól majd beindul a fogyás, de sajnos ez nem így van.

Fél liter kóla: 200 kalória.

Bizony a szénsavas üdítő kalória számának láttán jobb lemondani róla, ha remek formában akarsz lenni, igyál inkább vizet, de ha semmiképp sem bírsz ellenállni ennek az italnak, akkor válaszd a cukormentes változatát.

Virsli: 200 kalória.

A lányok nem szokták túlzásba vinni, hiszen egy pár virslitől már émelyeg az ember. Az a mennyiség, amit képen látsz 200 kalóriát foglal magába, bizony ez mind annak a kis darabkának köszönhető.

Tészta: 200 kalória.

A tésztafélékkel is csínján kell bánni, ugyanis sokat meg tudunk enni belőle. A legváltozatosabban elkészíthető étel, lehet enni szósszal, hússal, sütve vagy akár főzve is, de sajnos egy kisebb tányér tészta pont elég a 200 kalória eléréséhez.

Fél sajtburger: 200 kalória

Egy egész sajtburger ennek már a dupláját teszi ki, akármennyire is finom, ezt is mellőzni kell a listánkról.

Brokkoli: 588 g – 200 kalória.

Aki szereti ezt a fajta zöldséget bátran ehet belőle, amennyit csak bír. Egészséges és tele van vitaminnal, kell ennél több?

Sült krumpli: 73 g – 200 kalória.

Ha tényleg fogyni akarsz, akkor csak egy kis marékkal ehetsz belőle, ugyanis gyorsan el lehet érni a 200 kalóriát.

Bébirépa: 570 g – 200 kalória.

Akár egy egész zacskóval is megehetsz belőle, nem fog ártani a súlyodnak. Zöldségekből akármennyit ehetünk, legyen szó bármilyen zöldségről.

Szőlő: 290 g – 200 kalória.

Sokak sajnálatára kiderült, ezzel a finom gyümölccsel is óvatosnak kell lenni, mert 290 grammal már el is értük a 200 kalóriás határt.

Alma: 385 g – 200 kalória.

Almából sem ehetünk meg egy egész vödörnyit. Sőt a mindennapi fogyasztásra sem alkalmas. Pedig tartja a mondás, hogy: “Minden nap egy alma és az orvost távol tartja”, akkor ez ebben az esetben nem teljesen igaz.

Fél marék mag: 33 g – 200 kalória.

Szeretjük ezeket a magvakat majszolni, és ha most mindenki a szívére teszi a kezét, akkor bizony bevallja, hogy 33 grammnál többet szokott megenni belőle.