Valószínűleg sajnos többet gondolunk arra, hogy milyen igazságtalan és gonosz világban is élünk és, hogy mennyi rossz ember vesz minket körül. Pedig fontos lenne, hogy tisztában legyünk az ellenkezőjével is: hogy a jóakarat, az önzetlenség és a szeretet nem veszett ki mindenkiből, mi több, rengeteg ilyen ember van, akik miatt újból azt hihetjük, hogy mégsem annyira rossz hely a világ, mint amennyire gondoltuk! Ők azok, akik inspirálnak másokat és megmutatják nekünk, hogy az apró jó cselekedeteknek milyen hatalmas erejük van. Az alábbiakban pontosan ilyenekre mutatunk példát.

1. Ennek a kutyusnak leállt a légzése a repülőn, de sikeresen újraélesztették és a stewardess levett neki egy oxigénmaszkot is.


2. Ez a madár beszorult a férfi házának kéményébe, ő pedig nem tétlenkedett: megbontotta azt és kiszabadította az állatot.


3. A sebész a műtéti előkészület során rajzfilmmel nyugtatja meg a kisfiút, ami láthatólag sikerült is neki.


4. A thaiföldi Tham Luang-barlangrendszerből kiszabadított gyermekek, akik épp az edzőjükkel fotózkodnak, aki segített nekik átvészelni a tragédiát.


5. Japánban történt, hogy a hirtelen árvíz következtében ez a ló egy ház tetejére került. Az ijedt állatot végül beengedte a ház tulajdonosa az ablakon és visszajuttatta a földre.


6. Egy idős férfi szívrohamot kapott, miközben a gyepét csinálta. Miután kórházba szállították, a mentősök és tűzoltók visszajöttek, hogy befejezzék a férfi által elkezdett munkát.


7. Ezt a srácot és az idős nénit bent tartották egész éjjel a rendőrségen. Annyirar összebarátkoztak, hogy másnap egy közös képet is készítettek.


8. A ház tulajdonosa minden alkalommal friss üdítőt tesz ki a szemétszállítóknak, hogy megköszönje a munkájukat.


9. "A mostohaapám 9 éves korom óta nevel engem. Ma végre hivatalosan is az apukám lett."


10. A srác tartott attól, hogy az új barátnőjének esetleg nem fognak tetszeni a kígyói, ezért mindig eldugta előle. Végül kiderült, hogy a lány kifejezetten rajong a kígyókért.


11. Ennek az idős férfinek nem rég hunyt el a felesége. Azóta mindennap kiül a felesége fotójával ide, ahol egymásba szerettek.


12. Minden egyes nap így hálálja meg ez a cica azt, hogy a srác örökbe fogadta őt a menhelyről.


13. A hajléktalan srác aprót szeretett volna kérni James Minn üzletembertől, aki megkérdezte, mit szólna, ha inkább munkát adna. A srác egyből igent mondott, azóta pedig James autószalonjában dolgozik, mint fényező.


14. "Ők a mi örökbe fogadott gyermekeink. Noha más a bőrszínük, mégis ragaszkodtak hozzá, hogy mindenki ikertestvérként kezelje őket."


15. A búcsúzás során ez a fiatal pár még utoljára, az őket elválasztó a reptéri üvegnél, a telefonjaikkal beszélgetnek egymással.