Hirdetés

Két dolog biztos az életben: a halál és az adók. Ezt mindenki ismeri gondolom. A halál olyannyira az életünk része, mint a születés vagy a lélegzés. Egyszer mindenki életében eljön a pillanat. A halál gondolatával senki sem szeret játszadozni, de biztos, hogy elfilóztunk már azon, hogy miként szeretnénk meghalni, vagy miként nem. Ágyban párnák közt? Gyorsan, fájdalommentesen? Mártírként? Önfeláldozás közben? A lehetőség végtelen, de az biztos, hogy senki nem szeretne betegen, szenvedve eltávozni.

Számtalan legendás hírességtől kellett már elbúcsúznunk. Minden emberért kár, de ezen hírességek között többen is vannak, akik halála sokkolta a világot. Egy olyan tehetségtől kellett elbúcsúznunk, akire még szerettünk volna továbbra is felnézni. Látni őt a tévében, koncerten és élvezni a tehetségét. A haláluk részleteit ugyanúgy közli a sajtó, mint bármi más pletykát.

A haláluk részletei és körülményei nem mindig tisztázottak, de pár utolsó mondatról azért van tudomásunk. Ezek voltak az utolsó szavaik, melyeket telefonban, búcsúlevélben vagy személyesen mondtak valamelyik ismerősüknek.

Ernest Hemingway: “Jó éjt, cica!” – mondta a feleségének, majd miután az kiment a szobából végzett magával.

Salvador Dalí: “Hol van az órám?” – úgy tűnik, hogy az elfolyt idővel mindig bajai voltak…

Amy Winehouse: “Nem akarok meghalni” – ezt az orvosának mondta pár órával a halála előtt.

Elvis Presley: “Megyek a fürdőszobába olvasni” – mondta a feleségének, azonban sosem tért onnan vissza. Szívroham végzett vele. Meg nyilván az a 14 féle tudatmódosító szer, melyet a szervezetében találtak.

Heath Ledger: “Minden rendben lesz, csak egy kis alvásra van szükségem” – ezt a nővérének mondta telefonba, mielőtt bevette volna a halálos adag altatót.

Frida Kahlo: “Remélem, a távozás örömteli lesz, és remélem, hogy soha nem térek vissza” – ez volt az utolsó naplóbejegyzése.

Kurt Cobain: “Jobb kiégni, mint elaludni” – Neil Young dalszövegével búcsúzott a világtól egy levélben, öngyilkossága előtt.

Michael Jackson: “Kérek még tejet” – orvosa szerint úgy gondolta, hogy attól majd jobban lesz.

Paul Walker: “Öt perc és jövünk vissza!” – sajnos nem ért vissza. Autóbalesetben haltak meg. Egy próbakörre indult egy menő kocsival.

Walt Disney: Leírta Kurt Russel nevét egy papírra, közvetlenül a halála előtt, de hogy miért, azt senki sem tudja.

Whitney Houston: “Megyek Jézussal találkozni, látni akarom Jézust”. Utolsó estéjén énekelte. Másnap találtak rá fürdőkádjában, élettelen testére.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!